Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přežití Spykeru je bez dalších investorů nejisté

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Spykers Cars je sice prakticky bez dluhů, ale pro svou další existenci potřebuje finančně silné spojence.

Zatímco smutný příběh zkrachovalé automobilky Saab se oficiálně chýlí ke konci, může mít škoda způsobená jejím úpadkem další oběť. Budoucnost Spyker Cars je stále nejistá, pokud nepřinese kýžené plody jednání s potenciálními investory.

Spyker, který staví modely C8 Aileron a C8 Aileron Spyder, se již delší dobu snaží přitáhnout investora nebo kupce. O tuto pozici měly zájem firmy CPP Global Holdings a North Street Capital, jejich zájem však v posledních měsících pokles, protože vyčkávaly, jaký vliv bude mít na Spyker krach Saabu.

Dle zpráv De Telegraaf vykázala značka Spyker Cars i přes provozní ztrátu 1,4 milionu euro čistý zisk 126 milionů euro. Zisk z velké části pochází z restrukturalizace a přerozdělení kapitálu společnosti.

Generální ředitel Victor Muller tvrdí, že společnost je prakticky bez dluhů a dodavatelé firmu opět zásobují potřebnými díly pro modely C8 Aileron. Zda to bude stačit pro přilákání investorů se teprve ukáže.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
21. 7. 2012 16:20
Re: Loupání brambor
NEviděla bych to tak "zle" - Spyker jsou designově docela zajímavé automobily s technikou/motory Audi = tady bych asi nic NE"namítala" kdyby VW-Audi o SPYKER "rozšířilo" své portfolio... ;-)
Avatar - beibej
21. 7. 2012 14:45
Loupání brambor
Loupám brambory, po týdnu si otevřu automobilku. Po dalším týdnu začnu závodit v F1. No a po dalším týdnu zjistím že na to nemám, tak se zbavím týmu F1. Po dalším týdnu už nemám ani na automobilku. Příští týden zase budu loupat brambory....