Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva 2004 - Speciální příloha Auto.cz

dev
Diskuze (0)
Už dlouho se česká motoristická veřejnost netěšila do jarní Ženevy tak moc jako letos. Světová premiéra Škody Octavia je ale pouze jednou z mnoha velkých automobilových novinek, které se na nejdůležitější automobilové výstavě roku představily.

Švýcarsko je země, která si i v dnešní době, kdy na mapě Evropské unie vyčnívá jako jedna z nečlenských zemí, stojí za svou neutralitou. Odborníci považují také švýcarský automobilový trh za neutrální území, protože velké automobilové koncerny mají ve Švýcarsku zpravidla jen obchodní zastoupení a drtivá většina prodaných automobilů se dováží. Teoreticky by tedy neměla existovat preference domácích značek, kterou známe z Německa, Francie a nakonec i z naší vlasti, kde má o výrobky domácí značky zájem asi polovina zákazníků, kupujících nová osobní auta. Ženevský autosalon ale dávno není jen přehlídkou nových automobilů pro švýcarský trh. Letošní 74. ženevský autosalon se chlubil více než 60 světovými premiérami, nechyběly nové studie a koncepty blízké sériové výrobě.

Nás nejvíce zajímala Škoda Octavia, Němce nové Audi A6, kombi BMW řady 5, nový Mercedes-Benz SLK a facelift řady C, nový Opel Tigra a snad i Mini Cabrio, kterému v žilách koluje německá krev, ale tváří se jako Brit. Početné francouzské publikum bude netrpělivě očekávat Citroen C4, nový mikrovan Renault nebo Peugeot 407, italská squadra se jistě těší na zástup nových modelů – Fiat Multipla, nástupce Fiatu 500, Lacia mini-MPV nebo Alfa Romeo 156 4x4 . Lákadlem je taky Seat Altea nebo nová japonská Toyota Corolla Verso, Mazda MX-Flexa, sportovní Honda Civic a nové Mitsubishi Colt. Volkswagen překvapil představením studie Concept C, Volvo studií YCC. Podrobně jsme vše popsali v článcích, ke kterým se dostanete na níže uvedeném seznamu vystavujících automobilek. Vše je doplněno našimi fotografiemi pořízenými přímo na autosalonu i fotografiemi dodanými přímo automobilkami.

dev
Diskuze (0)