Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej elektromobilů Tesla stoupl o polovinu na nový rekord

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motor dodal na trhy v prvním čtvrtletí letošního roku rekordních 10.030 vozů.

Dodávky vozů Tesla ve srovnání se stejným obdobím loňského roku stouply o 55 procent, uvedla automobilka. Firma očekává, že za celý letošní rok dodá na trhy 55.000 nových vozů, loni prodala 31.655 vozů.

Tesla patří k nejmladším a nejmenším americkým automobilkám s akciemi na burze. V současnosti vyrábí jediný model, sedan s názvem Model S. Letos na podzim plánuje začít prodávat dlouho odkládané SUV Model X. Do roku 2017 pak chce automobilka přijít na trh s levnějším vozem pro masovější použití Model 3.

Analytici však upozorňují, že by pro automobilku mohly být hrozbou současné nízké ceny benzinu. V USA je nyní benzin nejlevnější za více než pět let, což u spotřebitelů zvyšuje atraktivitu tradičních vozů.

Společnost se navíc potýká s problémy v Číně, kde se jí nedaří plnit stanovené prodejní cíle. To znepokojuje investory a tlačí dolů cenu akcií Tesly, která již od začátku letošního roku klesla o více než 14 procent.

Společnost dále uvedla, že 30. dubna představí nový produkt, kterým ale nebude automobil. Média předpokládají, že půjde o domácí bateriový systém, o kterém již dříve hovořil šéf podniku Elon Musk. Tento systém by mohli využívat například majitelé domů se slunečními kolektory k ukládání vyrobené elektrické energie.

Minulou středu firma oznámila, že nabídne zákazníkům nový produkt, a to hodinky s názvem Tesla Model W. Šlo ale pouze o aprílový žert. Oznámení přesto vedlo k přechodnému nárůstu ceny akcií Tesly.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (28)
7. 4. 2015 12:42
Re: Začína sa blýskať na lepšie časy...
takže najväčším problémom áut na baterky sú baterky. A sme doma
7. 4. 2015 10:56
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ JEN TAK DÁL
Zajedu se na ni aspoň kouknout do Zlína do AMILOCAR. Kupovat si ji určitě nebudu. Je to hezké auto, ale ta cena!!! Uvidíme co s cenami udělá čas. Nebýt dotací např. v Norsku, byly by prodeje elektromobilů úplně jiné. Možná je to slepá ulička, možná budoucnost.
7. 4. 2015 10:37
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ JEN TAK DÁL
ahoj, já bych se určitě svezl, jsem od Prahy :-)
7. 4. 2015 08:30
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ JEN TAK DÁL
Nazdar Supermane... a už jsi slyšel o tzv. aktivních domech? Co nespotřebuješ, to pošleš do sítě? V noci pak sice nabíjíš z běžné sítě, ale pokud jsi měl dobrého projektanta domu a počítal jsi v projektu s napájením elektromobilu, pořád nabíjíš zadarmo, protože to kompenzuješ tím, co jsi přes den prodal. Tesla je průkopníkem a bude-li se ji dařit, třeba naše děti nebudou tak často umírat na rakovinu a třeba konečně nebudeme mít důvod posílat bombardéry do dalekých krajů kvůli ložiskům ropy.
6. 4. 2015 22:33
Re: VÝBORNĚ VÝBORNĚ JEN TAK DÁL
Třeba to je prach z povrcháčů aby jste si mohli nabít ty svoje autíčka.