Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV Tesla Model X: Až 691 koní a pohon všech kol

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Nadšenci do elektromobilů dlouho očekávaný rodinný vůz Tesla Model X by měl přijít v tomto roce. Již nyní známe detaily o jeho pohonném ústrojí.

Kalifornský výrobce elektromobilů Tesla v létě začne prodávat SUV Model X, které má sedm sedadel (což mohl mít již liftback Model S, byť šlo o nouzová sedátka v zavazadelníku), zvýšenou stavbu karoserie a v nejdražší variantě 85 kWh Performance i pohon všech kol Dual Motor All Wheel Drive a masivní výkon až 691 koní (508 kW).

Podobně jako koncept, i sériový vůz dostane vyklápěcí zadní boční dveře, díky kterým prý bude přístup na zadní řadu sedadel výtečný i v úzkých prostorech. Základní model vozu bude mít 60 kWh baterii a výkon 280 KW (380 koní), zatímco 85 kWh varianta nabídne stejný výkon s vyšším dojezdem. Tesla také oznámila, že pokud si vůz zarezervujete nyní, dostanete jej začátkem roku 2016.

Automobilka pod vedením Elona Muska touží do deseti let vyrábět miliony automobilů ročně, do roku 2020 to má být 500.000 kusů ve dvanácti měsících. Klíčovým autem má být menší a levnější Model 3, jež by se měl objevit v roce 2017.

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
17. 1. 2015 12:59
Re: Už to dojede z Plzně do Ostravy a zpět?
temer jakekoliv auto kdys dostane poradne "za usi" nemusi ujet na nadrz ani 150km a to je fakt ;-)

ty urcite zadnyho majitele Tesly neznas, a to je urcite taky 100% fakt a jako jiste hrdy majitel Octavie tdi si proste musis nejakyho majitele tesly vymyslet abys byl v diskuzich verohodny, ne nejsi :-)

vzdycky se najde blbec co musi jit proti proudu a tak si koupi Teslu, pak ji trapi, nastavi rekuperaci na minimum a pak da ven hrde informaci ze ujede jen 150km na nabiti a pak hejtuje na netu jakej je borec, pritom je to spise pitomec, a abi to podporil, tak ji nabiji doma ze zasuvky a nejlip 110V aby se to nabijelo co nejdele >:D

nastesti tu je spousta dalsich majitelu Tesel co se radi podeli o mnohem zajimavejsi data ktere pokryji mnohem lepe skutecne udaje o elektrickych autech, nez ta mensina idiotu co to dela schvalne proste proto, ze muzou :-!
16. 1. 2015 08:16
Re: Už to dojede z Plzně do Ostravy a zpět?
Co konkrétně považuješ za kravinu? Že to ujede 150 kilometrů na nabití je fakt, který mám od jednoho majitele Tesly. Že to musíš nabíjet v řádu hodin je taky fakt. 700 koní do města je zbytečnost, tak co se ti na tom konkrétně nezdá? Mě osobně se to auto jinak strašně líbí, ale je to spíš pro nadšence než pro běžný použití.
15. 1. 2015 21:40
Re: Už to dojede z Plzně do Ostravy a zpět?
Supercharger bude letos nekde u Jihlavy, příští rok pak Praha, Olomouc, Teplice cca. Takze si clovek da kafe, cigarko, a za 20 minut frčí dál a dalšíma 200km v baterce...
15. 1. 2015 14:12
Re: Už to dojede z Plzně do Ostravy a zpět?
ryccardo se s Adou hledali az se nasli, tak jim to doprej tu jejich vzajemnou lasku >:D
15. 1. 2015 13:26
Re: Už to dojede z Plzně do Ostravy a zpět?
Nie je ti to trápne, vypisovať kraviny? To naozaj musíš písať niečo o čom evidentne nemáš ani páru? >:D >:D >:D