Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prvního elektrického Hummera s dojezdem 300 km představil Terminátor. Takhle vypadá v akci!

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
Společnost věnující se přestavbě aut s konvenčním pohonem na elektromobily si může odškrtnout další velkou výzvu. Postavila čistě elektrický Hummer, poskytne skvělý výkon a slibný dojezd.

Rakouská firma Kreisel Electric přestavěla vůz se spalovacím motorem na elektromobil již několikrát. Za zmínku stojí třeba bezemisní Škoda Yeti z roku 2015, jež z klidu na 60 km/h zrychluje 2,6 sekundy. Na jedno nabití ujede přes 350 kilometrů maximální rychlostí až 180 km/h.

O dva roky později se firma pustila do „géčka“ slavného herce Arnolda Schwarzeneggera. Ten je sice příznivcem terénních vozů, neméně ale bojuje za čisté životní prostředí. Proto nechal ve svém hranatém Mercedesu vyměnit dieselový agregát za elektromotory o celkovém výkonu 360 kW. Auto z klidu na stovku zrychlí za 5,6 sekundy a slibuje realistický dojezd kolem 300 kilometrů.

Není divu, že legendární Terminátor se stal tváří dalšího projektu společnosti Kreisel Electric, kterým tentokrát byl první elektrický Hummer. Když se před zhruba měsícem konalo slavnostní odhalení, právě „Arnie“ jej na pódium přivezl. Od té doby jsme ale tento kousek v akci neviděli… až do teď. Tvůrci totiž vypustili první video, ve kterém Hummer na elektřinu prvně vyráží na silnice.

Terénní vůz byste až na pár nápisů Kreisel od sériového kousku nerozeznali. Pohon všech kol obstarávají dva elektromotory o celkovém výkonu 360 kW. Akumulátor s kapacitou 100 kWh (o 20 kWh více než v případě Schwarzeneggerova Mercedesu) poskytují dojezd až 300 kilometrů, rychlostní maximum je stanoveno na 120 km/h. Hmotnost vozu činí 3.300 kilogramů.

Takhle to vypadalo na slavnostní premiéře elektrického Hummeru s Terminátorem...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
20. 10. 2017 14:07
Re: Bezemisní elektromobily...
jj to vykladej lidem s dysortografii ;-) tva genialita o tom svedci jasne :yes:

ja se geniem nikdy nenazival a nikdy doufam nebudu, jsem normalni stredni trida z prumernym vzdelanim a relativne normalnim iq ;-)

mimochodem pokud te moje nazory nezajimaj a vadi ti muj pravopis, tak je necti, nikdo te nenuti je cist ;-)
20. 10. 2017 13:45
Re: Bezemisní elektromobily...
Tvoje názory nejsou tak ohromující a Tvé myšlenky tak hluboké, aby se dalo mávnout rukou nad tím, že takový génius nezvládá pravopis. To, že nejsi schopen/ochoten psát ve svém mateřském jazyce bez hrubých chyb ukazuje, že jsi přesně takový blb a ignorant, za jaké označuješ své oponenty. A trolíš tady zejména ty. A ještě ke všemu s hrubkami!!!
20. 10. 2017 12:15
Re: Bezemisní elektromobily...
No už jsem si myslel že s tebou půjde komunikovat normálně, ale po přečtení posledního odstavce vidím že jsi opravdu vůl
20. 10. 2017 11:43
Re: Bezemisní elektromobily...
lidi co nabiji z domaci elektrarny to delaji pro urcite ne pro zisk, neb cena te elektrarny se nim pri dnesnich cenach vpodstate zaplatit nemuze a mnohem vyhodnejsi by pro ne bylo si proste sosnout z verejne site, a pritom tech priblizne 1500 majitelu EV v CR ma priblizne polovina take tu fotovoltaiku na strese

majitele Tesel 3 za lektrinu budou platit i v siti SC, par set KW zrarma a pak poplatek ktery opet bude vyzsi nez jaky maji treba doma z verejne site, a to vpodstate po cele Evrope, a kuprikladu v Nemecku ten poplatek budou mit vyssi nez u konkurencnich siti kam dodava EON

a jest;li beres hlupactvi podle pravopisu, tak jsi jeste vetsi hlupak nez jsem myslel, zacnes pouzivat stejne dementni metody a argumenty proti memu pravopisu jako windiesel? jj ty jsi tu vlastne novacek vid >:D no tak ti preju at ti to jde od ruky to troleni :-)
20. 10. 2017 10:22
Re: Bezemisní elektromobily...
Já možná nečtu ale ty ani číst neumíš. Řekl jsem že nevím o žádné spoustě lidí kteří by za elektřinu dobrovolně platili několikanásobek jen proto že pochází například z fotovoltaiky solárních baronů a na to jsi neodpověděl. Jen jsi mě zahrnul hromadou blbých pindů. Jestli elektromobilista nabíjí u stojanu EONu za dvojnásobek, nedělá to aby radostně podpořil EON a FV pole, ale nabíjí z donucení a se skřípěním zubů protože v daném místě nejspíš jinou možnost nemá.

Samozřejmě výjimky se mohou najít, ale pak je otázkou jestli je to opravdu věc jejich vnitřního přesvědčení anebo se chtějí jen ekologicky zviditelnit a vyšší náklady berou jako určitou formu své reklamy

P.S. jestli se chceš bavit o tom kdo je tady hlupák tak si napřed zjisti jaké i/y se píše u slov cituji - "svim postem".
Ať si zbytečně nepodrýváš startovní pozici

Ale fakt se tě nechci nijak dotknout a určitě budu radši když budeme napříště diskutovat na seriózní úrovni bez hlupáků, trollů a dalších invektiv