Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Qoros 3 sedan aneb Číňany musíme brát vážně (+video)

Diskuze (31)
Izraelsko-čínská automobilka čelila hrozbě žaloby od Audi za písmeno Q v názvu modelu. Proto se sedan střední třídy jmenuje jednoduše 3, tak jako stejně velké BMW…

Spory o název jsou ale asi tak to jediné, co může u Qorose vzbudit pousmání. Design je povedený a i když se občas vkrade myšlenka, že některý z detailů se podobá jinému autu, můžeme ho označit za originál. Vždyť takové věci se stanou i u zavedenějších značek.

Není to asi poprvé, kdy auto čínského původu vypadá zvenku dobře. Ještě jsme ale nenarazili na vůz, u kterého by to platilo i uvnitř. Kabina působí civilizovaně, jednotlivé detaily se zdají být dobře promyšlené a k použitým materiálům nelze mít výhrady.

Jedna chyba se ale přece jenom vloudila. Může být automobil s rozvorem 2690 mm vůbec tak stísněný? Qoros použil úzká sedadla s nízkými opěradly, takže na pohled se zdá být všechno v pořádku. Vpředu jsme si ale moc pohodlně neposeděli, vzadu pak velice vadil stísněný prostor pro kolena i krátký sedák (44 cm) umístěný hodně nízko (28 cm) nad podlahou.

Tento nedostatek se moc snadno odstranit nedá. Jinak to ale vypadá na nadějný projekt. Uvidíme, jaké dostane motory a jak bude doopravdy jezdit.

Video se připravuje ...

Diskuze (31)
7. 3. 2013 01:22
Re: Já zas takový strach nemám
Tak to snad nie. Alebo nech im to vyhori.
6. 3. 2013 19:47
Re: Já zas takový strach nemám
zatiaľ potichu montuje do G7 riadenie MADE IN CHINA :-! , najväčší nepriatelia európskeho priemyslu nie sú v Číne, ale v Bruseli a volíme si ich sami do europarlamentu
Avatar - Hombre_71
6. 3. 2013 17:50
První závany bouře...
...kterou sklidí evropské automobilky, které ve své nadutosti a honbě za momentálním ziskem narvaly Číňanům do chřtánu své technologie a know-how. Teď se to obrací. Pilní a "bezskrupilózní" čínští soudruzi nám to sem začnou hrnout pod tlakem. Jasně, začne se hrát na vlastenecké struny, ale to už nikoho nedojímá. Pokud bude dobrá cena, tak v dohledném horizontu bude většina aut (tak jako ostatního spotřebního zboží) MADE IN CHINA !
6. 3. 2013 17:04
hmm
No je vidět, že to je auto z číny pro evropu. Design a interiér, hlavně krátké sedáky, jsou vytvořeny hlavně pro malé žluté mužíky. Vždyť víte. Prostě tohle nedělá dobrotu, cpát nám něco od inženýrů z číny do evropy. Ať si to prodávaj u nich.
Avatar - 3_diamanty
6. 3. 2013 16:23
tento sedan
asi velku dieru do sveta nespravi ale crossover bude podla mna trefa :yes:
[odkaz]