Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros Flagship Concept: ambiciózní start pro novou čínskou značku

Michal Fokt
Diskuze (13)
V březnu se v Ženevě představí zbrusu nová čínská značka se zbrusu novým kompaktním sedanem z tužky bývalého designéra Mini, jeho premiéře ale předchází velmi zajímavý marketingový počin.

Jak už víte z článku Qoros Automotive: Čína má další automobilovou značku, v Říši středu vznikl nový automobilový výrobce, jenž je tak trošku specifický. Kromě Číňanů (automobilka Chery) ji totiž vlastní izraelská investiční společnost (Israel Corporation), ve vedení klíčových oblastí vývoje sedí známé tváře z evropských automobilek a Qoros zároveň strká beze strachu hned od počátku hlavu do lví tlamy tím, že se kompletně představí na prestižním ženevském autosalonu, což svědčí o velkém sebevědomí.

Ba co víc, ještě před ženevským odhalením produkční verze sedanu, jenž se má dostat (i v Evropě) do prodeje už koncem roku 2013, tu máme malou ochutnávku konceptu topmodelu značky pro rok 2020, kterou ve spolupráci s designéry Qorosu navrhl čerstvý absolvent designu na univerzitě v Coventry Jamie Barrett. Vůz má být inspirován jak čínskou architekturou, tak leteckým průmyslem ...a možná trochu také některými koncepty Saabu, nicméně tato kreace 22letému Jamiemu zajistila už teď místo v designérském týmu značky, která mu také zaplatila poslední rok studií.

Pro koncept je charakteristická maska chladiče, stylizující písmeno Q, které bylo vybráno jako logo značky, panoramatická střecha, svalnaté blatníky a přístup do čtyřmístné kabiny, zajištěný proti sobě se otevírající dvojicí dveří na každé straně auta, podobně jako například u Mazdy RX-8. Studie nám má ukázat, jakým směrem se design značky bude v dalším desetiletí ubírat, zbývá tedy už pouze zjistit, jaký bude při jejím startu za necelého čtvrt roku.

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - šmoula nešika
15. 12. 2012 14:19
Re: Design
Zezadu.
15. 12. 2012 12:06
Re: Proč mám takový pocit,
Omnoho lepsie, nez tie "zfusovane" fotky novej Octavie RS
15. 12. 2012 12:02
Re: Proč mám takový pocit,
Aj moj vianocny stromcek, mam taky pocit, som uz niekde videl!
Avatar - romgator
14. 12. 2012 20:15
Re: Design
jinými slovy všechny sporťáky dohromady. Za normálních okolností bych nevěřil, že je to možné, ale číňaní to dokázali. Jenom ten Aston Martin tam nějak nevidím. To je ale dobře, protože AM je fajn.
Avatar - romgator
14. 12. 2012 20:12
Re: Proč mám takový pocit,
tak to mě to zase připomnělo Audi R8