Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ram 1500 Outdoorsman pro modelový rok 2013

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Klasický americký pick-up Ram 1500 v provedení Outdoorsman pro modelový rok 2013 nabídne motor 5,7 V8 Hemi a rozšířenou výbavu.

Ram Trucks je od roku 2009 samostatná značka koncernu Chrysler, která vznikla z označení pick-upů Dodge Ram. V současnosti tato divize nabízí lehké, střední a těžké pick-upy Ram 1500, 2500, 3500, Chassis Cab (3500, 4500, 5500) a malý van C/V odvozený z MPV Dodge Grand Caravan.

Pick-upy prakticky všech řad od 1500 až po 5500 jsou nabízeny v několika stupních výbavy od čistě užitkového ST až po luxusní Limited, které jsou populární především na jihozápadě Spojených státu.

V případě nejmenší řady pick-upů značky Ram Trucks s číselným označením 1500 je zhruba uprostřed nabídky stupňů výbav umístěno provedení Outdoorsman, které bylo do nabídky zařazeno před dvěma roky. Podle materiálů automobilky je tato verze navržena s ohledem na potřeby lovců, rybářů a milovníků kempování nebo lodí.

Pro modelový rok 2013 se Outdoorsman dočkal výměny motoru 4,7 V8 SOHC s výkonem 227 kW za vrcholný 5,7 V8 Hemi o výkonu 295 kW ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou nebo novou osmistupňovou automatickou převodovkou TorqueFlite8 od společnosti ZF. K dispozici bude pohon zadních nebo všech čtyř kol.

Zájemci o tento pick-up budou mít možnost výběru mezi krátkou dvoudveřovou a dlouhou čtyřdveřovou kabinou. U obou kabin je možné volit jednu ze dvou délek ložné plochy.

Narozdíl od letošního provedení (na fotografii v úvodu článku model 2012) bude mít Outdoorsman pro rok 2013 masku chladiče v barvě karoserie. Exteriér bude i nadále dvoubarevný s možností výběru z několika laků horní části karoserie v kombinaci s šedým provedením nárazníků, lemů blatníků a prahů.

Výbava zvyšující komfort nejen na palubě nabídne mimo jiné dálkově ovládané startování, sedadlo řidiče stavitelné elektricky v deseti směrech, vyhřívání předních sedadel a volantu, satelitní rádio s rozhraním Bluetooth, vstupem Bluetooth, sedmipalcový barevný displej, GPS navigaci a parkovací asistent se zadní kamerou.

Bezpečnostní výbava již v základním provedení nabídne čelní, boční i hlavové airbagy, ESP a systém sledování tlaku v pneumatikách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
9. 8. 2012 11:01
Re: RAM boduje
A v batohu si sebou vezme stan, vybavení na ryby či lov, zásoby jídla a pití a další věci třeba pro táboření >:D >:D
Avatar - Barrichello
9. 8. 2012 08:52
RAM boduje
osvědčené HEMi, 8. st ZF, bohatá výbava, kvalitní zpracování, stylový pickup co se ale nezalekne ani terénu.

Pro milovníky přírody ideální auto.