Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Holland & Holland jako vrchol luxusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Ke spojení značky Range Rover se jménem slavné puškařské firmy Holland & Holland sice v minulosti již několikrát došlo, ale nyní za ním poprvé stojí divize SVO.

Land Rover představuje nejluxusnější provedení aktuální generace Range Roveru, které vzniklo pod taktovkou divize SVO (Special Vehicles Operations). Novinka sází na spojenectví s londýnskou puškařskou společností Holland & Holland. Ta se může pochlubit historií sahající až do roku 1835 a zároveň svou současnou výrobou v podobě luxusních loveckých pušek.

Range Rover Holland & Holland vychází z vrcholného provedení Autobiography Black s prodlouženým rozvorem. Zájemci o toto luxusní provedení britského SUV budou mít možnost volby mezi vznětovým motorem SDV8 o výkonu 249 kW (339 k) a přeplňovaným benzinovým osmiválcem o objemu 5,0 litru s výkonem 375 kW (510 k).

Divize SVO plánuje vyrábět Range Rover Holland & Holland v průběhu následujících tří let a každý rok má vzniknout jen čtyřicet vozů, což znamená, že celou sérii bude tvořit 120 automobilů ozdobených jménem slavné puškařské firmy. Všechny tyto Range Rovery má spojovat unikátní zelený lak karoserie a především jedinečný interiér.

V něm je standardem paket Executive Class s dvojicí samostatných a plně stavitelných zadních sedadel, mezi nimiž je masivní středový tunel s výklopnými stolky a ovládáním klimatizace a multimediálního systému, jehož součástí jsou mimo jiné i dvě obrazovky umístěné na zadní straně opěradel předních sedadel.

Při úpravách interiéru je velká pozornost věnována použitým materiálům a jejich zpracování. Čalounění sedadel a řady dalších částí vnitřního prostoru je samozřejmě provedeno tou nejkvalitnější kůží, kterou doplňuje kov a obložení stejným ořechovým dřevem, jaké využívá Holland & Holland na pažby svých pušek. K nejzajímavějším detailům interiéru pak patří rytiny na klikách dveří se jménem slavné puškařské značky.

Vedle svého interiéru zaujme Range Rover Holland & Holland i svým zavazadlovým prostorem. Nejedná se ovšem o jeho objem nebo variabilitu, ale o vyjímatelný hliníkový kufřík potažený zvnějšku kůží, zatímco uvnitř je použita Alcantara. Do něj lze uložit dvojici pušek značky Holland & Holland.

Luxus Range Roveru Holland & Holland neodhaluje pouze striktně omezený počet vyrobených vozů nebo jeho výbava, ale také cena. Automobilka si jej totiž cení na 180.000 britských liber (zhruba 6,4 mil. Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
8. 11. 2014 23:01
Re: tak trochu darda už
To není karabina ale kozlice (broková).
A vzhledem k tomu, že to je Holland&Holland, bude se cena pohybovat v řádech desítek tisíc. Liber.
8. 11. 2014 17:29
Re: tak trochu darda už
:yes:
8. 11. 2014 17:18
Re: tak trochu darda už
Karabina je vojenská zbraň. H&H nabízí pouze luxusní lovecké brokovnice a kulovnice.
[odkaz]
8. 11. 2014 14:36
Re: tak trochu darda už
To jo, ale je to krasavec. :-)
8. 11. 2014 13:13
tak trochu darda už
co stojí ta karabina? :-)