Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Hybrid LWB: Britská královna má nové „služební“ auto

David Bureš
Diskuze (0)
O kompletaci hybridního SUV pro britskou královnu se postaralo oddělení Special Vehicle Operations, zaměřené na speciální projekty.

Automobilka Jaguar Land Rover je oficiálním dodavatelem aut pro britskou královnu Alžbětu II. Nejnověji ji britský výrobce předal Range Rover Hybrid LWB State Review. Britská panovnice nový vůz poprvé použila tento týden.

Nové královské auto se poprvé představilo na vojenské přehlídce ve waleském Cardiffu. Zde se ukázalo, že specialitou Range Roveru pro královnu je otevřená karoserie. Tmavé SUV je landauletem, který má uzavřenou část pro řidiče a otevřenou pro posádku.

Land Rover oznámil, že Range Rover pro královnu kompletovalo oddělení Special Vehicle Operations. To se mimo jiné zaměřuje na stavbu speciálních aut, jako byl například Jaguar F-Type Project 7.

Základem auta je Range Rover s hybridním pohonem a prodlouženou karoserií, jejíž rozvor činí 3.120 mm. O pohon se stará naftový třílitrový šestiválec kombinovaný s elektromotorem a osmistupňovým automatem. Výsledkem je kombinovaný výkon 250 kW a točivý moment 700 N.m.

Range Rover Hybrid LWB State Review je čtvrtým státním vozidlem, které automobilka Land Rover předala britské panovnici. Automobil střídá nynější Range Rover State Review, jehož služba začala v roce 2002. Prvním Land Roverem pro Alžbětu II. byl v roce 1953 model Series 1 (předchůdce Defenderu).

David Bureš
Diskuze (0)