Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio RS KZ 01: První fotky chystané hardcore verze

Michal Fokt
Diskuze (25)
Divize Renault Sport pustila do světa první fotky tajemného modelu Clio R.S KZ 01. O co se bude jednat?

Na francouzských webech se objevily fotky velmi zvláštního Renaultu Clio R.S. Má velké střešní křídlo, výrazně vytažené blatníky, masivnější prahy a úplně nové nárazníky. Co to k čertu je? Hovoří se o tom, že verze KZ 01, jak je auto označeno na nákresech na fotkách, dostane o 30 koní silnější verzi přeplňované šestnáctistovky, která se tak dostane na 250 koní (186 kW) a zřejmě také s vyšším točivým momentem (aktuálně 260 N.m), s hodnotou dost možná někde kolem 300 N.m.

Díky tomu by se mohlo zrychlení z nuly na stovku posunout blíže šestisekundové hranici (momentálně 6,6 s) a nejspíš se posune i maximálka 235 km/h. Fotky také naznačují, že auto nemá zadní sedadla, naopak to vypadá, že se nezměnila velikost brzd, což ale pochopitelně neznamená, že se vylepšení nedotklo i této oblasti.

Více bychom se měli dovědět už příští víkend, Renault totiž auto představí nejspíš u příležitosti efjedničkové GP Monaka. S největší pravděpodobností se bude jednat o koncept, ovšem s jistými šancemi na případnou malosériovou výrobu.

Michal Fokt
Diskuze (25)
23. 5. 2016 12:42
Re: O 30 koni vic nez co?
Ano, vim, no o te nebylo nikde v clanku psano, pokud jsem to neprehlid, proto se ptam.

Ono 20 koni sem, 20 koni tam...ale u Clia to muze byt docela rozdil :-)
Avatar - Bully_
23. 5. 2016 01:23
Re: Prečo
O tom neni sporu, ze by hatche bez pridomku "hot" nikdo bez 2 paru dveri nechtel, kdyz takove dneska nikdo nechce uz ani ty HH.
Pseudokupe jsem mel na mysli prave sedany s jednim parem dveri a nechapu, ze je nekdo vubec muze nazvat kupe, mozna tak s hodne privrenyma ocima (a s trosku pozvolneji splyvajici strechou..). Pokud jim tam necha i ten druhy par dveri a porad by je tak chtel nazyvat, pak zijeme v uz hodne pomatene dobe >:D
Avatar - white label
22. 5. 2016 23:16
Re: Prečo
Máme se připravit na to, že hb (nikoli pouze hh) budou čím dál častěji pouze pětidveřové.
I ty "pseudecoupé" jsou na ústupu. A netýká se to jen hb, taky kupé (přesněji tzv. kupé) jsou dnes populární se dvěma páry dveří. Zadní pár dveří často chtějí i ti, co vzadu nikoho nevozí.
22. 5. 2016 18:37
Re: Bez manuálu k ničemu...
Bohužel, i firma, jakou je divize RS v Dieppe, je závislá na prodejích. A co vím, tak prodeje Clia RS jsou vyšší, než bylo očekáváno. A pokud chtějí tito mistři rozšířit paletu vozů o další, asi to bude rozhodující. Takže můžeme tady na diskuzi všichni bychařit, jak by byl nejlepší manuál, ale opravdovému kupci automat nevadí...
22. 5. 2016 17:13
Re: Bez manuálu k ničemu...
přesně :yes: