Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Lodgy a Dokker: Rumunské modely se dočkaly francouzského loga

David Bureš
Diskuze (4)
Renault rozšiřuje nabídku přeznačkovaných Dacií o dodávku a MPV. „Francouzské“ Lodgy se dočkalo i mírných designových změn.

Automobily prodávané u nás jako Dacie se na vybraných trzích prodávají se znaky Renaultu. Loga mateřské automobilky Dacie se nedávno dočkaly i MPV Lodgy a od něj odvozená dodávka Dokker, které se začaly prodávat na ukrajinském trhu.

V případě Renaultu Dokker se designové změny proti výchozímu autu omezují pouze na nová loga a upravenou masku chladiče, kde se vedle znaku Renaultu objevuje i chromovaný pruh, díky němuž tato dodávka působí o něco hodnotnějším dojmem.

Renault Lodgy se dočkal větších změn, automobil má větší masku chladiče s logem francouzského výrobce a jiný nárazník. Ten je shodný s tím z Dokkeru.

dacia renault novemodely levnaauta dodavky mpv dacia renault novemodely levnaauta dodavky mpv

Oba modely jsou na ukrajinském trhu nabízeny se dvěma motory, zážehovou šestnáctistovkou a turbodieselem 1.5 dCi. Benzinový motor nabízí výkon 59 kW a točivý moment 128 N.m, ten vznětový disponuje 63 kW a 200 N.m. Obě jednotky splňují pouze normu Euro IV a jsou kombinovány s pětistupňovým manuálem.

Nabídka motorů pro Lodgy a Dokker na českém trhu se mírně liší. V nabídce jsou stejné motory, avšak s jinými výkonovými parametry, benzinová šestnáctistovka nabízí 60 kW (62 kW u Lodgy), u 1.5 dCi je možné vybírat ze dvou verzí s 55 kW a 66 kW u Dokkeru, respektive s 66 kW a 79 kW u Lodgy. Obě tyto Dacie je v Česku možné pořídit i s přeplňovaným 1.2 TCe (85 kW).

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - 3_diamanty
13. 10. 2013 19:11
Re: Super nápad!
;-) :yes:
Avatar - Julča
13. 10. 2013 18:39
Re: Super nápad!
Třeba odznak nějakého prémiového Korejce!? >:D
Avatar - Julča
13. 10. 2013 18:35
Super nápad!
Na masku se přišroubuje kosočtverec a hned je tu lepší auto! Nevím jestli by něco takového nepotřebovala také Škodovka!? >:-[] :yes: