Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Premium Truck Racing: Oslava vítězství

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks si jako připomínku zisku mistrovského titulu mezi týmy v Evropském poháru tahačů 2010 připravil speciální limitovanou edici Premium Truck Racing.

Renault Premium Truck Racing nese barvy vítězného tahače z loňského seriálu závodů tahačů na okruzích. K dispozici bude jako tahač návěsů s konfigurací podvozku 4x2 a pro britský trh také jako 6x2.

Kromě specifického barevného provedení kabiny a bočních panelů ve stylu vítězného závodního tahače se může Premium Truck Racing pochlubit i nastavitelným střešním spoilerem, sluneční clonou v červené barvě nad čelním sklem a hliníkovými ráfky kol.

V interiéru tahače jsou nové potahy sedadel a podlahové krytiny s prvky ve stylu Truck Racing. Standardem je rovněž volant zčásti obšitý červenou kůží a obložením středu z karbonu. Na palubní desce je umístěn štítek European Team Champion.

K pohonu tahače slouží šestiválcový vznětový motor DXi 11 s vysokotlakým elektronicky řízeným vstřikováním paliva sdruženými vstřikovači. Maximální výkon tohoto motoru je 338 kW (460 k) při 1800 min-1 a točivý moment vrcholí hodnotou 2200 Nm dostupnou od 950 do 1400 min-1. Tato pohonná jednotka splňuje emisní normu Euro 5. S motorem spolupracuje robotizovaná 12-ti rychlostní převodovka Optidriver+.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)