Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault prozradil více o Méganu R.S.: Na výběr budou dva podvozky

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Francouzská automobilka postupně odkrývá podrobnosti o svém hot hatchi. Detaily o převodovkách a řízené nápravě nově doplňují informace o podvozcích.

Renault kousek po kousku odhaluje Mégane R.S., který na trh dorazí v příštím roce. Již nyní víme, že novinka bude disponovat systémem 4CONTROL, tedy řízenou zadní nápravou. Už před časem všímaví jedinci zaregistrovali štítek systému na B sloupku jednoho z prototypů. Oficiálně Renault nasazení potvrdil videem s Nicem Hülkenbergem, pilotem továrního týmu F1. Zákazníci pak budou mít na výběr mezi šestistupňovým manuálem nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Video se připravuje ...

Chybět nebudou dvě verze podvozku – Sport a Cup. Zatímco první má být jakousi rovnováhou mezi sportováním a každodenním komfortem, Cup bude tužší a vyladěný na nejlepší jízdní vlastnosti na okruhu. Volbu jedné z variant nechá Renault na preferencích majitele.

I když se debut Méganu R.S. očekával už během Velké ceny Monaka vozů Formule 1, nakonec se po slavném okruhu proháněl jen maskovaný prototyp. Plnohodnotná premiéra je naplánována na 12. září a očekává se, že pohonná jednotka poskytne výkon okolo 300 koňských sil. Hülkenbergovu jízdu po okruhu v Monte Carlu si můžete připomenout následujícím videem.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
28. 6. 2017 10:30
Re: 4x4
Veřejně :no: Vysoká míra diletantství.
Avatar - Ronault.
27. 6. 2017 20:47
Re: 4x4
Co na to říct? Slovy klasiky:
[odkaz]
27. 6. 2017 16:42
Re: Pecka
Akorát cup provedení podvozku asi bude zabiják, pokud by to člověk chtěl používat i jako přibližovadlo :-)
Avatar - iudex
27. 6. 2017 16:34
Re: 4x4
Nie "díky za info", ale "prepáčte za školácku chybu, idem sa hanbiť do kúta".
Pretože každý, kto rozlišuje radiacu páku od páčky blinkra musí vedieť, že 4-control je systém natáčania zadnej nápravy a nie pohon všetkých kolies. Toto predsa nemôže byť nová informácia pre redaktora automobilového webu, notabene nie pre šéfredaktora, takže žiadne "díky za info". 8-s
Avatar - Hammunasakra
27. 6. 2017 16:27
Re: 4x4
Eště líp = M.M. je exšéf technického oddělení Světa motorů :-)

Nevyzní to nejlíp a fakt to nemyslim jako urážku ale: Od tý doby co odešel ze SM šel časopis nahoru = ACZ naopak do.. >:-[]