Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řada T: International Truck of the Year 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Vlajková loď v nabídce těžkých nákladních vozidel Renault Trucks pro silniční dopravu byla zvolena truckem roku 2015.

Titul International Truck of the Year je udělován od roku 1977 a jeho prvním držitelem byl Seddon Atkinson 200. O letošním vítězi rozhodovala odborná porota složená z motoristických novinářů, zabývajících se nákladními vozidly a reprezentujících 25 specializovaných magazínů z celé Evropy.

Na právě probíhajícím veletrhu IAA v Hannoveru byl Renault Trucks řady T oceněn titulem International Truck of the Year 2015. Zástupce francouzské značky získal celkem 129 bodů a o 48 bodů tak překonal DAF CF, který je na druhé pozici. Třetí místo obsadil se 49 body Mercedes-Benz Atego.

Porota International Truck of the Year ohodnotila Renault Trucks T, na základě několika kritérií: technologické inovace, komfort, bezpečnost, jízdní vlastnosti, úspora pohonných hmot, dopad vozidla na životní prostředí a celkové náklady na provoz vozidla (TCO). Dále vyzdvihla kvality Renault Trucks T jakými jsou moderní aerodynamické řešení a pohodlí při jízdě a odpočinku pro řidiče.

Předseda organizace International Truck of the Year Gianenrico Griffini uvedl v souvislosti s letošním vítězem, že Renault Trucks řady T v sobě spojuje kvality předchozích klíčových modelů značky spolu s posledními technologickými inovacemi ve světě nákladních vozidel, to vše vyústilo v jedno z nejvýznamnějších uvedení na trh za několik posledních let.

Bruno Blin, prezident Renault Trucks při převzetí ceny prohlásil, že je velmi šťastný, že pro svou značku přebírá toto ocenění a rád se o něj podělí se všemi zaměstnanci a spolupracovníky po celém světě. Zároveň uvedl, že je přesvědčen, že ocenění kvalit Renault Trucks T, kterého se mu dostalo od nezávislých odborných novinářů z 25 evropských zemí, bude důležitým argumentem při získávání nových zákazníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)