Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Reportáž ze 14. České Národní Harley-Davidson Rally HOG Praha

Roman Daněk
Diskuze (4)
První červnový víkend se v areálu pražského kempu Džbán konal 14. ročník České Národní Harley-Davidson Rally HOG Praha. V bohatém programu nechyběla ani pořádná projížďka skrz hlavní město.

Na sraz majitelů a příznivců motocyklů Harley-Davidson v Praze jsem se dostal v podstatě, jak slepý k houslím. Cestu po dálnici D1 z Brna do Prahy a průjezd skrz hlavní město v páteční špičce jsem překonal celkem bez problémů, kemp jsem podle mapy také našel a po vstupní registraci jsem se dostal dovnitř.

Než jsem se stihl pořádně rozkoukat, už mě strhl dav, který zvesela kráčel k první zajímavé akci. Autobusem nás postupně všechny dopravili do Muzea pražské MHD, kde na nás čekaly dvě historické tramvajové soupravy a hurá na netradiční vyhlídkovou jízdu skrz Prahu. Bavit se museli účastníci výletu, ale i náhodní přihlížející, kteří měli jedinečnou možnost vidět bandu motorkářů jinak, než na motocyklu.

Obě historické soupravy nás dovezly na Hradčany, kde byla konečná a šlo se na připravenou večeři v areálu Strahovského nádvoří. Poté nás přistavené autobusy odvezly zpět do kempu Džbán, kde pokračovala volná zábava v rytmu kapel a všudypřítomného alkoholu až do časných ranních hodin. Já pilně navazoval kontakty v klubu H-DC Moravia a po vražedné kombinaci pivo - víno - jim beam - slivovice jsem kolem jedné hodiny v noci odpadl.

Někdy během noci mě probralo, jak někdo zakopl o napínací lanka mého stanu. Všeříkající plesknutí o zem a hromové nadávání, kdy dotyčný v opilosti neartikulovaně proklínal můj stan do horoucích pekel, u mě vyvolalo nekontrolovatelný smích. Dobrá nálada ale byla pryč během svítání, když začalo pršet. Déšť není přítelem žádného motorkáře, ale naštěstí šlo jen o přeháňku.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely Po snídani se všichni začali chystat na "Spanilou jízdu" skrz Prahu. Neuvěřitelně dlouhý proud motocyklů Harley-Davidson opustil brány kempu v 11 hodin a trasa vedla po ulicích Evropská, Milady Horákové, skrz Letňanský tunel na Wilsonovu. Dále jsme profrčeli po obou stranách Václavského náměstí, přes Ječnou na Masarykovo a Smetanovo nábřeží, a dále na Mánesův most, Chotkovy sady a zpět na Milady Horákové, Evropské a do kempu Džbán. Vyjížďky se zúčastnilo rekordních téměř tisíc motocyklů! Velký dík patří Policii ČR, která zajistila motocyklům hladký průjezd Prahou. Bohužel se našlo i pár blbů v autech, kteří nesmyslně do kolony najížděli a zvyšovali riziko dopravní nehody.

Po nezbytném občerstvení a doplnění tekutin začal odpolední program pro širokou veřejnost. V první soutěži se hodnotil nejhezčí Harley-Davidson a to hned v pěti kategoriích: historický motocykl, custom, softail, cestovní a V-Rod. Mezi další bikerské soutěže patřila např. nejpomalejší jízda nebo "Párek", kdy se spolujezdkyně musela zakousnout do zavěšené klobásy. Nechyběla ani motoshow Mirka Lisého, který divákům ukázal, co všechno se dá dělat se čtyřkolkou, nebo pánská a dámská páka. Došlo i na rituál přijímání nových členů do pražského Chapteru HOG (Harley Owners Group).

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely Bohužel mě nečekané povinnosti z dobře rozjeté akce odvolaly již v sobotu odpoledne, ale 14. ročník České Národní Harley-Davidson Rally HOG Praha pokračoval dál večerním programem, kde zazpívaly kapely Škwor, slovenská Peha a Kamil Střihavka, pořádala se soutěž o Miss mokré tričko a Jenifer Max předvedla vzrušující striptease. Oficiálně se celá akce ukončila velkým půlnočním ohňostrojem a v neděli se motorkáři rozjeli domů.

Roman Daněk
Diskuze (4)
Avatar - da_b0mb
6. 6. 2007 13:31
Re: motorky...
Vmaxe jsem taky zral :) Augustu taktez...jako nahrada za Vmaxe by mi ani ta MT01 nevadila ;-)
Avatar - da_b0mb
6. 6. 2007 13:00
HD
Jako malej jsem to hltal...dnes uz na to koukam jinak a kdyz masinu tak jedine nejakou peknou silnici.I kdyz FatBoye bych si nechal libit ;-)