Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtvrtletní zisk výrobce motocyklů Harley-Davidson překonal očekávání

Diskuze (0)

Čistý zisk amerického výrobce motocyklů Harley-Davidson se v letošním druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o pět procent na 215,8 milionu dolarů (přes pět miliard Kč), přestože jeho tržby klesly v důsledku dvoutýdenního výpadku výroby ve Spojených státech.

Čtvrtletní zisk tak překonal očekávání analytiků a akcie podniku po zveřejnění výsledkové zprávy výrazně posílily.

Hospodářský výsledek podniku podpořily nižší provozní náklady a nižší cla na dovoz oceli a hliníku do Evropské unie. Tyto příznivé faktory převážily nad dvoutýdenním přerušením výroby v závodech ve Wisconsinu a Pensylvánii, které bylo důsledkem problémů s brzdovými hadičkami od jednoho z dodavatelů, napsala agentura Reuters.

Video se připravuje ...

Celkové tržby společnosti se snížily o čtyři procenta na 1,47 miliardy dolarů. Firma ve čtvrtletí dodala zákazníkům 48.200 motocyklů, tedy o 15 procent méně než před rokem. "Poptávka byla silná, problémem však byla dostupnost motocyklů," uvedl šéf podniku Jochen Zeitz.

Tržby z prodeje motocyklů a souvisejících produktů se snížily o pět procent na 1,27 miliardy dolarů. Firma upozornila, že negativní dopad přerušení produkce zčásti kompenzoval příznivý vývoj prodejních cen. Potvrdila, že v celém letošním roce počítá s nárůstem těchto tržeb o pět až deset procent. "Potvrzení výhledu navzdory výpadku ve výrobě demonstruje účinnost naší strategie a sílu naší značky," uvedl Zeitz.

Diskuze (0)

Doporučujeme