Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtvrtletní zisk výrobce motocyklů Harley-Davidson stoupl o více než třetinu

ČTK
Diskuze (10)

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson ve třetím čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 36 procent na 163 milionů dolarů (3,6 miliardy Kč) ze 120 milionů dolarů před rokem. Oznámila to firma.

Výsledky podle agentury Reuters naznačují, že restrukturalizační plán firmy, který se zaměřuje na prodej motocyklů s vysokou ziskovou marží starším a bohatším klientům, začíná přinášet ovoce.

Celkové tržby společnosti se meziročně zvýšily o 17 procent na 1,37 miliardy dolarů. Bez zahrnutí jednorázových položek vydělala firma 1,18 dolaru na akcii. Zisk tak výrazně překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali pouze na 70 centů na akcii.

Společnost Harley-Davidson vykázala nárůst tržeb již třetí čtvrtletí za sebou. Maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson ve Spojených státech, které jsou největším trhem podniku, se ve třetím kvartálu zvýšil na 31.699 strojů z 31.304 strojů před rokem, napsala agentura Reuters.

"Harley-Davidson dosáhl solidního třetího čtvrtletí," uvedl šéf podniku Jochen Zeitz. Upozornil, že firma nadále řeší negativní dopady globálních potíží v dodavatelských řetězcích, ale zůstává na cestě k dosažení svých dlouhodobých strategických cílů.

ČTK
Diskuze (10)

Doporučujeme

29. 10. 2021 13:58
Re: zase mimo
Myslel jsem ty v Indii vyráběné "malé" HD Sportster, Street atd. Mám ale dojem, že Harley už tuhle výrobu nedávno ukončil.
Avatar - Barrichello
29. 10. 2021 13:31
Re: zase mimo
Indické a čínské lowcosty s nápisem Jawa tu týnecká jawa (a nejen tu, ale i litva, lotyško, německo, británie, rusko) prodává celkem úspěšně, je fakt, že ty lowcosty maj aspon originální design v duchu tradičních modelů Jawy a že sou tam přci jen jiné cenovky a že to není na elektriku.

Takže tam to docela funguje :-)
Avatar - Barrichello
29. 10. 2021 13:29
Re: zase mimo
Tak Buell taky není pravej Harley, že , přesto si tu značku koupili a určité zákazníky to má.

Je pravda, že elektromotorky asi typičtí zákazníci HD faakt kupovat nebudou :-) :-) :-)
29. 10. 2021 12:55
Re: zase mimo
Asi proto teď HD udělal z LiveWire samostatnou značku... Pro zisk a budoucnost je nejspíš důležitější Pan American, i když to vlastně taky není žádný echt "Haryk". Ale pořád lepší než nějaké podivné indické low costy s názvem Harley Davidson na nádrži.
Avatar - kari.laz
29. 10. 2021 12:11
Re: zase mimo
:D :-[] :D zkus více dýchat :D
Byl to omyl, spoustu fanoušků to zvedlo ze židle a byla to finanční pijavice v době, kdy se jim už zrovna extra nedařilo ty klaune