Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revology Cars nabízí zcela nový klasický Ford Mustang (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Floridská společnost Revology Cars nabízí Fordy Mustang, které na první pohled vypadají jako z let 1965 a 1966, ale ve skutečnosti je jejich rok výroby 2014 a mladší.

Ford Mustang první generace je dnes jedním z nejpopulárnějších youngtimerů, čehož využívá řada firem, specializujících se na jeho prodej, servis a úpravy.

Floridská firma Revology Cars se namísto vyhledávání klasických Mustangů a jejich náročné renovace nebo přestavby vydala trochu jinou cestou.

Základem jejich vozů jsou karoserie od společnosti Dynacorn International, která má licenci na jejich výrobu od samotné automobilky Ford. Budoucí majitel díky tomu získává skutečně nově vyrobený vůz, jehož karoserie vyniká výrazně lepší tuhostí a antikorozní ochranou než u původních Mustangů.

V současnosti mohou zájemci o Mustang od Revology Cars volit ze dvou karosářských verzí v podobě kabrioletu a fastbacku se splývavou linií střechy, jejichž exteriéry i interiéry odpovídají modelovým rokům 1965 a 1966.

Pod klasickými tvary se ovšem ukrývá moderní technika, pocházející převážně ze skladů automobilky Ford. Po otevření kapoty se objeví moderní pětilitrový osmiválec s elektronickým vstřikováním paliva, který disponuje výkonem 195 kW (265 k) a je standardně spojen s pětistupňovou manuální převodovkou, jíž lze nahradit čtyřstupňovým automatem.

Současnosti odpovídá i podvozek, který je vpředu vybaven vzpěrami McPherson, zatímco vzadu je použita náprava s tříprvkovým zavěšením. Brzdový systém využívá vpředu i vzadu kotoučových brzd a samozřejmostí je i posilovač řízení.

Ford Mustang první generace – otec zakladatel (2. část)

V případě komfortní výbavy pak lze počítat s bezklíčovým vstupem i startováním, elektrickým ovládáním oken i sedadel, automatickou klimatizací nebo multimediálním systémem s rozhraním Bluetooth a vstupem USB.

Revology Cars nabízí své repliky klasických Mustangů za ceny od 119.500 amerických dolarů (zhruba 3.100.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Avatar - KubikCv
18. 3. 2015 11:31
a proč ne...
Něco podobnýho dělá v Německu Mechatronik...do starejch Pagod dělá nový interiéry a motory CDI...ale interiér je přesně v duchu klasiky,tam jde spíš o motor a nízký emise.

Jasně,chápu veteránisty,ale proč si nekoupit fungl novej stroj v retro kabátě? Karoserie je totožná,tužší a míň rezne,většina starejch aut je stejně vyvařená tak co? A že tam je jinej motor? Mustangy se taky upravovali třeba přeplňováním,takže tohle není argument.

Je to fajn nápad
Avatar - Little Boy
18. 3. 2015 08:37
Re: Motor
co se te nezda? pomerne slusnych 40kW / litr objemu, mimochodem vic nez slavnej a 'oblibenej' sen ceskych rodin - srot High Torque Power :/ U atmosfery celkem normalni vykon.
Avatar - pumpkin
17. 3. 2015 20:27
Re: jak to asi jezdi
Tak, tak. :yes: Neviem síce čo na toto hovoria veteránisti, či to neznehodnocuje originály, no ja by som prijal aj ďalšie licenčné repliky, napríklad VW T1 alebo Citroen DS . A raz aj kvalitnejšie spravený Avantime :-)
17. 3. 2015 19:32
Re: jak to asi jezdi
Však ja na to nenaražam ja mam stare mustangy strašne rad hlavne ročniky 67 a 69 ale ja som len napisal že je možno lepši než original a označenie stary kram som použil len zo zabavy.
Avatar - eXp10it
17. 3. 2015 19:25
Re: jak to asi jezdi
Cílovou skupinu jste popsal přesně.