Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlos zase věští: Robotické vozy taxi budou prý brzy běžné!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Robotické vozy taxislužby se do roku 2024 stanou běžnou záležitostí. Na světovém veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas to podle agentury DPA předpověděl Carlos Ghosn, generální ředitel automobilky Renault i jejího japonského partnera Nissan.

Automobilový průmysl rozlišuje několik stupňů takzvaného autonomního řízení, od inteligentních asistenčních systémů až po vozy, které se obejdou zcela bez řidiče. "V příštích letech toto všechno zažijeme," prohlásil Ghosn. Upozornil nicméně, že pro využívání samořízených vozů je zapotřebí vytvořit patřičné právní podmínky.

Automobilové a technologické podniky věnují vývoji samořízených vozů čím dál větší pozornost. Německý dodavatel automobilových součástek Bosch například v listopadu oznámil, že již letos hodlá zahájit testování samořízených taxíků v německých městech.

Singapur loni uvedl, že plánuje od roku 2022 začít ve svých ulicích využívat autobusy bez řidičů. V první fázi by takové autobusy měly podle místní vlády jezdit ve třech nových čtvrtích s méně frekventovanými silnicemi uzpůsobenými pro jejich provoz.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
12. 1. 2018 01:23
Re: robotické taxi.... a bude i roboticka ruka???
Nejen ruka [odkaz] :-)
Avatar - Kolouš
11. 1. 2018 15:26
robotické taxi.... a bude i roboticka ruka???
[odkaz]
>:D