Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roland Gumpert se nevzdává

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Roland Gumpert sice o svou automobilku přišel, ale na odpočinek se ještě nechystá a údajně pracuje na zcela novém hypersportovním voze.

Gumpert Sportwagenmanufaktur Gmbh je sice již minulostí a její místo má již brzy zaujmout Apollo Automobil GmbH, ale zakladatel této malé automobilky se nevzdává a opět pracuje na vývoji nového hypersportu.

Podle informací, které získal GTspirit, spojil Roland Gumpert své síly se společnostmi Reiter Engineering a JAS Motorsport.

První z této dvojice firem si udělala jméno především svými úpravami vozů značky Lamborghini pro řadu závodních sérií, zatímco ta druhá je od roku 1998 partnerem automobilky Honda a má na svém kontě řadu soutěžních i okruhových vozů právě této značky.

Prozatím je k samotnému vozu, na jehož vývoji se má Roland Gumpert podílet k dispozici velmi málo informaci. Spekulace se pohybují mezi hypersportem pro běžný provoz a čistě závodním vozem.

K nejpravděpodobnější variantě má v současnosti patřit podobný postup, jaký použil James Glickenhaus se svým SCG003, které představuje vůz schopný pohybu v běžném provozu a zároveň je ideálním strojem pro závodní nasazení.

Pokud Roland Gumpert spolu se svými partnery takový automobil skutečně vyvine, pak máme očekávat jeho nasazení do závodu 24 hodin Nürburgringu a údajně bude jeho cílem nový rekordní čas na jedno kolo právě na tomto slavném okruhu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)