Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Dawn Mayfair Edition je jedním z nejexkluzivnějších zástupců značky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Výjimečný exemplář luxusního kabrioletu byl připraven na oslavu významného výročí společnosti H.R. Owen, která je prestižním prodejcem luxusních a klasických vozů evropských značek.

Rolls-Royce Dawn Mayfair Edition je oslavou pětaosmdesáti let zkušeností a výjimečných služeb, které svým zákazníkům poskytuje společnost H.R. Owen, jíž v roce 1932 v Londýně založil tehdy třiatřicetiletý Harold Rolfe Owen.

V současnosti společnost nabízí svým zákazníkům především nové vozy značek Aston Martin, BAC, Bentley, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Maserati a Rolls-Royce. Za zmínku stojí, že v roce 2015 byla tato firma samotnou automobilkou Ferrari oceněna jako její nejlepší obchodní zastoupení na světě.

Ze všech uvedených značek je ovšem H.R. Owen historicky nejdéle spojen s vozy Rolls-Royce a právě i díky tomu byl kabriolet Dawn zvolen za základ pro vznik výjimečně exkluzivního exempláře. Ten má představovat jeden z nejvýjimečnějších vozů v historii společnosti.

Rolls-Royce Dawn Mayfair Edition i přes svou výjimečnost nepůsobí nijak křiklavě, ale naopak minimálně v případě svého exteriéru sází na zdrženlivou eleganci, kterou mu zajišťuje hnědý odstín laku jeho karoserie.

V interiéru sice vládne kombinace bílé a hnědé kůže, ale nejvíce pozornosti zde přitahuje mědí obložená palubní deska a řada dalších prvků včetně krytů reproduktorů audio systému. Použitím právě tohoto materiálu ve svém interiéru se může pochlubit mezi všemi doposud vyrobenými vozy Rolls-Royce Dawn právě jen tento jediný exemplář Mayfair Edition pro společnost H.R. Owen.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)