Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce představuje speciality připravené na míru pro Jižní Koreu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rolls-Royce Ghost Seoul Edition a Wraith Busan Edition vznikly na oslavu oficiálního působení britské značky na jihokorejském trhu a jsou dalšími unikátními zástupci individualizační divize Bespoke.

Rolls-Royce oficiálně vstoupil do Jižní Koreje v roce 2004, když byl v Soulu otevřen jeho první oficiální showroom. Britské značce se na jihokorejském trhu daří a v září loňského roku bylo díky tomu otevřeno druhé zastoupení v Busanu.

V letošním roce se automobilka Rolls-Royce rozhodla oslavit své úspěšné působení na území Jižní Koreje a jeho individualizační divize za tímto účelem připravila dvojici výjimečných vozů.

Prvním zástupcem této dvojice je limuzína Rolls-Royce Ghost Seoul Edition, jejíž karoserie se pyšní odstínem laku pojmenovaným Andalusian White, který na bocích vozu doplňují ručně malované linky v odstínech Cobalto Blue a Mugello Red spolu se stylizovanou podobou věže na Namsan, jenž patří k symbolům Soulu.

Interiéru vládne černá kůže, kterou doplňují prvky v bílé, modré a červené barvě, odkazující na barevné provedení karoserie. Posádka vozu si pak může užívat pro současné vozy značky Rolls-Royce již tradiční hvězdnou oblohu vetkanou do stropu a také Bespoke Audio systém.

Druhým vozem oslavujícím působení značky v Jižní Koreji je kupé Rolls-Royce Wraith Busan Edition, jehož karoserie nese kombinaci odstínů Royal Blue a Jubilee Silver, které doplňuje ručně malovaná linka barvou pojmenovanou Blushing Pink a grafika inspirovaná tradičními dřevěnými rámy dveří v jihokorejských stavbách.

Interiér nabízí sedadla čalouněná kůží v odstínu Selby Gray, jenž doplňují detaily a prvky v odstínech Cobalto Blue a Navy Blue. I kupé dostalo hvězdnou oblohu a v jeho výbavě je audio systém s výkonem 1300 W.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)