Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce si staví nové centrum

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V blízkosti svého výrobního podniku Rolls-Royce vybuduje své nové technologické a logistické centrum.

Společnost Rolls-Royce Motor Cars oficiálně oznámila, že její nové technologické a logistické centrum bude umístěno v Oldlands Farm Business Park na severním okraji Bognor Regis, osm mil (necelých 13 km) od hlavního výrobního podniku.

Nové centrum, jehož brány se otevřou příští rok má mít plochu 30.000 m2 a zaměstnávat okolo 200 pracovníků. Plně funkční mají být všechna jeho technologická a logistická oddělení od začátku roku 2016.

Do nového centra zamíří tři stávající provozy. Bude zde umístěn příchozí sklad pro výrobu dílů, distribuční centrum a dílna pro přípravu vozů před jejich předáním majiteli.

Podle zástupců automobilky Rolls-Royce i regionu je nové centrum velkou podporou pro místní hospodářství a zároveň upevněním pozice značky jako domácí výrobce z západním Sussexu.

Současný vývojový a výrobní podnik Rolls-Royce Motor Cars, jehož autorem je architekt Sir Nicholas Grimshaw, zahájil svůj provoz 1. ledna 2013 a automobilka v současnosti zaměstnává okolo 1300 pracovníků.

Aktuální výrobní program zahrnuje modely limuzíny Ghost, kupé Wraith a rodinu modelů Phantom. V loňském roce Rolls-Royce předal zákazníkům 3630 aut, nejvíce ve své historii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)