Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar a Land Rover prý jednají o spolupráci s čínskou Great Wall

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Jaguar a Land Rover patří mezi malou skupinu prominentních globálních automobilových značek, které dosud nemají dohodu o výrobě v Číně.

Britské luxusní automobilové značky Jaguar a Land Rover, které vlastní indická společnost Tata Motors, jednají o možné spolupráci s čínským výrobcem sportovně-užitkových vozů Great Wall Motor.

"Tyto dvě firmy zkoumají možnosti spolupráce. Vedoucí pracovníci Jaguaru a Land Roveru tento měsíc navštívili naši továrnu," uvedl nejmenovaný představitel čínského podniku. "Styky mezi oběma stranami již překročily počáteční fázi, ale žádné konečné rozhodnutí zatím nepadlo," upozornil zdroj obeznámený s rozhovory.

Jaguar a Land Rover patří mezi malou skupinu prominentních globálních automobilových značek, které dosud nemají dohodu o výrobě v Číně. Indická Tata koupila značky Jaguar a Land Rover v roce 2008 od americké automobilky Ford Motor za 2,3 miliardy dolarů (zhruba 41 miliard Kč).

Divize Jaguar Land Rover byla sice pro Tatu zpočátku ztrátová, ale v posledních několika čtvrtletích dosáhla obratu v hospodaření. Očekává se, že divize bude v příštích čtvrtletích hlavním motorem růstu společnosti Tata, protože poptávka po luxusním zboží se zvyšuje, a to hlavně v rozvíjejících se ekonomikách.

Čína byla v loňském roce nejrychleji rostoucím trhem divize Jaguar Land Rover. Finanční ředitel divize Ken Gregor uvedl, že prodej v Číně loni stoupl o 95 procent na 26.114 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)