Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RUF přiveze do Ženevy dvě speciality, které vychází z odkazu Porsche 911

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
RUF Automobile GmbH na svém stánku v Ženevě představí svůj model CTR Anniversary, který jen vypadá jako Porsche 911 z osmdesátých let a vedle něj bude mít premiéru i novinka na základech řady 991.

Německá společnost RUF Automobile GmbH využije letošní autosalon v Ženevě k připomenutí své osmdesátileté historie a na svém stánku vystaví vedle čerstvých novinek i několik modelů z minulosti.

Hlavní pozornost k RUF Automobile GmbH má ovšem přitahovat dvojice nových modelů. Prvním z nich je přímo pro jednoho ze zákazníků německé značky připravený model CTR Anniversary, který přímo navazuje na prototyp CTR, jehož premiéra se odehrála v Ženevě v roce 2017. Přímo během letošního autosalonu se má odehrát slavnostní předání tohoto výjimečného vozu jeho majiteli.

RUF CTR Anniversary, jehož základem je revoluční karbonový monokok, který nese karoserii ve stylu Porsche 911 z osmdesátých let, resp. prvního modelu s označením CTR, má ze svého dvojicí turbodmychadel přeplňovaného plochého šestiválce o objemu 3,6 l poskytovat nejvyšší výkon 522 kW (710 k). Kupé, jehož hmotnost se pohybuje kolem 1200 kg, má dosahovat maximální rychlosti 360 km/h.

Druhou novinkou, která bude mít v Ženevě svou výstavní premiéru, se stane RUF GT, jehož základem je Porsche 911 generace 991. Společnost RUF Automobile GmbH k tomuto modelu uvádí, že jeho srdcem bude motor o objemu 3,0 l s nejvyšším výkonem 384 kW (522 k) a točivým momentem 645 N.m. Tyto hodnoty mají mířit na kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

RUF GT o hmotnosti 1450 kg má akcelerovat z 0 na 100 km/h za 3,4 s a dosahovat maximální rychlosti kolem 320 km/h. Design novinky má rozvíjet typické linie výchozího modelu značky Porsche i prvky spojené se společností RUF Automobile GmbH a mezi jeho charakteristické rysy má patřit spoiler ve tvaru „kachního ocasu“.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)