Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab obnoví v pondělí výrobu aut ve svém švédském závodě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (84)
Švédská automobilka Saab po bankrotu obnoví výrobu aut.

Mluvčí společnosti National Electric Vehicle Sweden (NEVS), která loni zkrachovalý Saab koupila, uvedl, že v pondělí se začnou v závodě ve městě Trollhättan vyrábět auta. Nejprve se mají v závodě začít montovat benzinové vozy, které budou vycházet z modelu Saab 9-3. Výroba tohoto modelu byla přerušena v roce 2011. Později počítá nový majitel také s výrobou elektrických vozů. Bližší detaily mají být zveřejněné v pondělí.

Automobilku Saab vlastnil až do roku 2010 americký General Motor, který ji prodal nizozemské Swedish Automobile. V roce 2011 byl Saab nucen přerušit výrobu kvůli nedostatku peněz na platby dodavatelům. Po neúspěšném pokusu o prodej Saabu do čínských rukou vyhlásil švédský soud koncem roku 2011 bankrot podniku. Loni koupila majetek Saabu za nezveřejněnou cenu právě společnost NEVS.

Saab vyráběl automobily od roku 1949 a součástí General Motors se stal v roce 1989. Od té doby byl však téměř nepřetržitě ztrátový.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (84)
2. 12. 2013 00:02
Saab
Automobilka ma mnoho priznivcu a verim, ze se najde mnoho z nich, kteri si tohle dobrodruzstvi nenechaji ujit. Uvidime jak bude nastavena cenova politika. Kazdopadne drzime palce a verime, ze zazraky se deji.
1. 12. 2013 11:55
Re: Který dobrodruh si to koupí ?
Gordon, co to je za gramatiku a slovosled? Keby takto poskladali auto, tak ho mozu rovno odviezt do srotu.
Avatar - Lukáš R.
1. 12. 2013 11:09
Re: do toho!
Ano chodím ke škole i do práce.
1. 12. 2013 09:55
Re: Který dobrodruh si to koupí ?
Pane Ádo, můžeš psát trochu srozumitelněji udělej si sám ;-) .

Benzínové motory je dle mě lepší, měl jsem vlastní zkušenosti naftu i benzín, já mám aut, dvě diesel a tři benzín, samozřejmě benzin je u osobních aut vždy jasná volba :yes:

:no: diesel :no: - protože jsem ho dobře znal vlastní zkušenosti, takže za mne jednoznačně zpět benzín :yes:

PS:- ať žije benzín dále :yes: :-! !
Avatar - Ada je zase tady
30. 11. 2013 22:54
Re: Který dobrodruh si to koupí ?
Ty jsi ale brsňa, Vasile ;-)