Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab získal překlenovací úvěr, ale stále nevyrábí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Švédská automobilka Saab si zajistila překlenovací úvěr 25 milionů eur (přes 600 milionů Kč) od investičního fondu Gemini. Výrobu ale stále neobnovila.

Automobilka byla tento měsíc nucena výrobu znovu přerušit kvůli nedostatku součástek. Výroba stála také téměř celý duben a květen, protože firma nebyla schopna platit svým dodavatelům. Saab již tento týden podepsal dohodu o prodeji svých realit za 28 milionů eur a získal v Číně zakázku za 13 milionů eur.

Swedish Automobile dnes zopakovala, že produkce Saabu zůstane zastavena, dokud nebude dosaženo dohody s dodavateli. Firma doufá, že produkce bude obnovena během dvou týdnů.

Swedish Automobile nedávno uzavřela dohody s čínskými společnostmi Zhejiang Youngman Lotus Automobile a Pangda, které by měly vyřešit dlouhodobější financování Saabu. Dohody ještě musí schválit úřady v Číně a Evropě.

Swedish Automobile se začátkem loňského roku po vleklých jednáních dohodla s americkou automobilkou General Motors, že koupí její ztrátovou divizi Saab za 400 milionů dolarů (zhruba sedm miliard Kč) v hotovosti a akciích. Dohoda o prodeji zachránila švédskou značku před postupným ukončením činnosti, o kterém rozhodla GM.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Ham.
29. 6. 2011 21:41
Tyto zprávy z márnice už docela otravují,
nechte Saab v klidu odejít do síně historických výrobců jinak nás bude strašit jako automobilová zombie....