Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saleen: Výrobce superaut upraví elektrosedan Tesla Model S

David Bureš
Diskuze (0)
Elektrický sedan z dílny Saleenu se dočká nejen designových, ale také mechanických změn.

Americká společnost Saleen je známá nejen jako výrobce supersportu S7, ale také jako úpravce vozů amerických značek, jako Ford Mustang a Dodge Challanger. Americké vozy upravuje i nadále, nejnovějším dílem však není vyladěný ponycar, ale elektrický sedan Tesla Model S.

V Kalifornii sídlící společnost zatím zveřejnila první digitální snímky chystaného automobilu. Model S se dočkal výrazných, ale vcelku decentních změn. Prakticky celá příď je nová – maska s logem Tesly zmizela, nový je také přední nárazník.

Na zádi se objevil přítlačný spoiler, nechybí ani výraznější difusor. Ten je podobně jako lišta nad poznávací značkou vyroben z karbonových vláken.

Vedle designových změn se Tesla od Saleenu dočká také mechanických úprav, na tomto poli je ale firma zatím tajemná. „Pravý Saleen se nejlépe projevuje mechanickými vylepšeními, které představíme v létě, kdy auto zamíří do ulic,“ říká generální ředitel firmy Steve Saleen.

Zatím jedinou potvrzenou mechanickou změnou jsou karbon-keramické změny. Saleen Tesla Model S by se nicméně mohla dočkat také změn na elektrickém pohonu.

Zatím nejsilnější prodávaná verze disponuje výkonem 310 kW a točivým momentem 600 N.m, přičemž tato varianta ujede díky bateriím o kapacitě 85 kWh až 480 kilometrů. Tato Tesla zvládne zrychlit z 0-100 km/h za 4,2 sekundy a jet až rychlostí 209 km/h.

První exemplář Saleenu Tesla Model S bude podle předpokladů firmy dokončen během letošního léta.

O vývoji elektromobilu představitelé Saleenu poprvé mluvili v loňském roce. Od té doby se očekává, že Saleen představí také sportovní model s elektrickým pohonem.

David Bureš
Diskuze (0)