Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samsung QM5 Neo: Faceliftovaný Koleos pro korejský trh

Diskuze (2)
Evropský facelift Renaultu Koleos se dostal i do Koreje. Zde se toto SUV prodává jako Samsung QM5 a dokonce je zde doma, vyrábí se totiž v Busanu.

Renault Koleos se vyrábí již od roku 2007 a za tu dobu stihl projít dvěma facelifty, ten poslední dorazil v závěru loňského roku. Druhá modernizace se s mírným zpožděním dotkla i domácí verze, která se jmenuje Samsung QM5 a dostala přívlastek Neo.

Nová maska chladiče pochopitelně nenese dominantní prvek v podobě zvětšeného loga Renaultu, jinak se ale stylisticky francouzské a korejské provedení modelu nijak neliší. Samsung sleduje i další úpravy prezentované v Koleosu – systém sledování mrtvého úhlu nebo nový multimediální systém.

Nabídka motorů se mírně liší od té evropské. Turbodiesel 2,0 dCi je dostupný jen v silnější verzi se 127 kW, zato se v prodeji udržely benzinový motor 2,0 l/105 kW s převodovkou CVT. Vrcholný čtyřválec 2,5 l/125 kW z nabídky vyřadil i Samsung.

Dvojice Koleos/QM5 je vpravdě globálním projektem. Vývoj proběhl ve spolupráci Renaultu a Samsungu, technologii pohonu všech kol a benzinové motory však dodal Nissan. Výrobu zajišťuje závod Renault Samsung Motors v korejském Busanu, pro indický a ruský trh se Koleos montuje lokálně v Chennai, resp. Moskvě.

Diskuze (2)
28. 1. 2014 18:25
Re: Život je Samsung
Skús prejsť na iné žváro...
Avatar - rohYpnol
28. 1. 2014 17:26
Život je Samsung
Volám se Samsung, koukám na Samsung, peru v Samsung, jídlo dávám do Samsung, jezdím v Samsung, ... divný to svět >:-[]