Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scion FR-S: Video ze zákulisí

David Bureš
Diskuze (3)
Dvojice videí od Scionu ukazuje, jak byl postaven koncept FR-S.

Značka Scion zveřejnila dvojici videí, kterými umožnila nahlédnout do zákulisí stavby konceptu FR-S. O tomto sporťáku s pohonem zadních kol se rozhovoří nejen Jack Hollis, viceprezident Scionu, ale také Ken Gushi, závodní jezdec z driftovacího šampionátu Formula Drift.

Oba hovoří především o designu auta. Ten vychází ze studie Toyota FT-86 II a spolu s ní navazuje na Toyotu Corolla Levin AE-86, slavné hachi roku. Ken Gushi, který v sérii Formula Drift závodí se Scionem tC, tvrdí že právě s touto legendární Corollou začal kdysi driftovat.

Oproti Toyotě FT-86 II se vůz liší upravenou přídí, z níž zmizela denní diodová světla. Maska chladiče má jiný tvar, výraznější tvar mají přední blatníky a za předními koly již nejsou výdechy.

Upraveny jsou i boky a záď, kde je nově tvarované zadní okno, zmizel spoiler z víka zavazadlového prostoru, které má zcela nový tvar a třetí brzdové světlo tvoří jméno značky Scion.

V případě, že Scion začne studii FR-S sériově vyrábět, stane se dvojčetem chystané Toyoty Celica FT-86 a Subaru STI Coupe. Všechny tři vozy bude spojovat pohon zadních kol a vpředu umístěný dvoulitrový čtyřválec s protiběžnými písty typu boxer.

Značka Scion má v koncernu Toyota na severoamerickém trhu roli výrobce vozů pro mladé. V současné době jsou v její nabídce čtyři modely – xD (dvojče Toyoty Urban Cruiser), hranaté malé MPV xB, kupé tC a miniauto iQ (Toyota iQ).

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - -TEAC-
3. 7. 2011 15:08
Re: Nadhera
Jo jo mňamka!
Avatar - N6600
2. 7. 2011 13:12
Re: Nadhera
Suhlasim. Je to nadhera. Mne sa ale naopak Toyota paci viac. Ma taky zvlastne agresivny look :-)
[odkaz]
Avatar - radolaco
2. 7. 2011 09:47
Nadhera
myslim, ze krajsi ako ta ta Toyota