Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scion iM Concept aneb Toyota Auris pro Los Angeles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Pod svou severoamerickou značkou Scion představí japonská Toyota návštěvníkům autosalonu v Los Angeles evropský Auris ve sportovnějším podání.

Již v letních měsících letošního roku se objevily neoficiální zprávy o uvedení Toyoty Auris pod značkou Scion na severoamerickém trhu. Nyní je samotná automobilka potvrzuje prostřednictvím sportovně laděného konceptu, vycházejícího z hatchbacku určeného původně pro evropský trh.

Scion iM Concept hodlá zaujmout právě svým vzhledem. Ten je inspirován evropskými hot-hatchi a také závodními vozy pro WTCC a podobné okruhové série. Díky tomu se může pochlubit stavitelným sportovním podvozkem.

Od výchozího sériového Aurisu se koncept odlišuje na první pohled novým agresivně tvarovaným předním nárazníkem, rozšířenými předními i zadními blatníky a dramaticky vyhlížejícím zadním nárazníkem.

K úpravám exteriéru pak patří i nové nástavce prahů, specifický modrý lak karoserie a 19-palcová kovaná kola s nízkoprofilovými pneumatikami, za nimiž se vpředu ukrývají brzdové kotouče s vnitřním chlazením a čtyřpístkovými třemy.

Pohonnou jednotku konceptu iM sice Scion nezmiňuje, ale podle neoficiálních informací je pod přední kapotou s největší pravděpodobností uložen 1,8-litrový čtyřválec ze severoamerické Corolly s výkonem 98 kW (132 k) při 6000 min-1 a točivým momentem 170 N.m při 4000 min-1.

Scion iM Concept je předskokanem sériovému provedení pětidveřového hatchbacku, jehož premiéra a uvedení na severoamerický trh se očekává v první polovině příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - TeeJay
14. 11. 2014 09:32
Auris
Takhle vytuněný Auris vypadá parádně, teď jde o to, co z toho zůstane u značky pro mladé zachváno. Mnoho asi ne, což bude škoda. Stejně by mě zajímalo, jak se situace kolem hatchů v Americe vyvíjí. Tradiční americké značky HB odmítají, že o ně není zájem, ale VW a Korejci je docela tlačí a nabídka Scionu je také na Ameriku dost nezvyklá.