Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEAT IBX Concept: Dynamický crossover

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
SEAT si pro autosalon v Ženevě připravil světovou premiéru konceptu crossoveru s hybridním pohonem.

SEAT IBX uvádí automobilka, jako představitele nové designové DNA, který v sobě spojuje prvky SUV a sportovního kupé. Návrháři španělské automobilky se při jeho vývoji pustili do dalšího rozvíjení designu loňských konceptů městských sportovních elektromobilů IBE.

Koncept s karoserií dlouhou 4,26 m, širokou 1,80 m a vysokou 1,62 m díky svým rozměrům spadá do kategorie současných kompaktních SUV. Tiskové materiály se snaží vyzdvihnout čisté linie jeho karoserie s jedním párem dveří. K nejvýraznějším prvkům má patřit linie střechy, tvary sloupků karoserie a ostře řezané boky.

Především provedením předních partií s hlavními světlomety tvořenými LED odkazuje IBX na loňský IBE, jehož design vyvolal u veřejnosti pozitivní ohlasy. Světelné diody tvoří i zadní svítilny, které patří k dominantním prvkům na ostře řezané zádi.

Třídveřová karoserie svými předními a zadními partiemi naznačuje podobu vozu, který by se mohl dostat do výroby. V případě, že se dočkáme sériového vozu, tak můžeme počítat s proměnou sportovně laděné třídveřové karoserie v praktičtější pětidveřové provedení, které bude schopno mnohem lépe bojovat s konkurencí.

Podle tiskových materiálů je IBX připraven pro použití hybridního pohonu a čistě na elektrickou energii má být schopen ujet až 45 km. Pod kapotou by přitom mohl být zážehový motor TSI nebo vznětový TDI. V případě sériové produkce má základ představovat provedení s pohonem předních kol, který v nabídce doplní i verze s pohonem kol obou náprav.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
1. 3. 2011 14:19
Re: včera bylo pozdě !
naprostý souhlas :yes:
Avatar - leone
1. 3. 2011 09:06
Re: včera bylo pozdě !
přesně tak, k tomu není co dodat, přesto rychle do prodeje, to znamená 2.pol.2011, cena v základu 399 !!!, a konkurenční íčka a sportage se mohou jít klouzat, pokud to přešvihnete jak bývá na startu každého modelu u SEATU zvykem, nemusíte to do výroby vůbec zadávat,....jinak autíčko vypadá :yes:
1. 3. 2011 08:13
včera bylo pozdě !
velká škoda, že SEAT nezačal vyrábět SUV již od roku 2007, kdy se představil koncept Tribu. Nicméně tohle auto vypadá fakt dost dobře a rozhodně bude patřit mezi nejhezčí SUV na trhu. :yes: