Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Tarraco se poodhaluje světu: Co umí v náročnějších podmínkách?

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Největší SUV v nabídce španělské automobilky se světu ukáže co nevidět. Ještě předtím nás značka láká na schopnosti vozu v terénu.

Paletu sportovně-užitkových vozů automobilky Seat už brzy doplní největší sedmimístný model. Sourozenec Kodiaqu se jmenuje Tarraco a přidá se k již existující Atece a Aroně. Jak jsme vás informovali dříve, premiéra modelu je naplánována na 14. září, ještě předtím se ale dozvídáme více o schopnostech vozu mimo zpevněné cesty.

A za volant na periferii Tarragony, kterou je název modelu inspirován, neusedl jen tak někdo. Vůz zkoušel Stefan Ilijevic, vedoucí oddělené předběžného vývoje, patentů a inovací španělské automobilky. „Pocit za volantem je úchvatný. Auto je dynamické a zároveň poskytuje pocit bezpečí,“ uvedl první poznatky. Vypíchl velkorysé rozměry a prostornost, auto pojme sedm cestujících či 760 litrů zavazadel.

„Tarraco si poradí s kamenitým horským terénem, jehož svahy mají sklon až 70 %. Navíc zvládá jízdu s bočním náklonem až 85 %,“ vysvětluje zástupce značky. Tarraco dostalo dva nové systémy. Jedním z nich je asistent pro případ převrácení, jenž automaticky odemkne dveře, vypne motor a aktivuje nouzové volání.

Řidiči je k dispozici šest jízdních režimů, mezi kterými lze vybírat prostřednictvím kruhového voliče. Vedle režimů do terénu nechybí ani ten sportovní, jenž bude ze sedmimístného auta ždímat absolutní maximum. Kromě běžných funkcí jednotlivé režimy ovlivňují i fungování adaptivních tlumičů.

Jak jsme psali v úvodu, premiéra se odehraje 18. září v Tarragoně. Patříte-li mezi vážné zájemce, poznamenejte si v kalendáři leden příštího roku. V té době dorazí do České republiky první kusy modelu.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
5. 9. 2018 10:07
Re: Zavřít
Tarraco je hezčí a větší než Tiguan a Kodiaq a minimálně co se týká Tiguanu i levnější, takže jakej z nich je vlastně ten "zbytečnej" model? >:-[]
5. 9. 2018 09:59
Re: ***
To bude tím, že krom techniky nemá s Kodiaqem nic společnýho ;-)
5. 9. 2018 09:58
Re: Adaptivne tlmice
Proč by nedávali? Spousta lidí ocení volbu nastavení auta na režim sport/comfort a odpovídá to proklamovanýmu zaměření auta. A právě v této cenové kategorii mi to smysl dává.
Avatar - happy_driver
5. 9. 2018 09:51
***
Autobild má na youtube krátku prezentáciu. Síce je všetko zamaskované, ale podstatná je info, že interiér bude odlišný od Kodiaqa. Čo považujem za najväčšie pozitívum, aj keď nie som cieľová skupina. Takisto dúfam, že predná maska nebude ako na škodováckom tanku, ale bude to niečo sviežejšie a s dynamickejším nádychom...

[odkaz]
Avatar - Beefcake
4. 9. 2018 22:00
Re: Zavřít
Ty si fakt mimo.