Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto do rozvoje závodu v Kvasinách investuje 13 miliard Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Závod Škody Auto v Kvasinách by mohl v roce 2017 zaměstnávat kolem 5500 pracovníků. Nárůst ze stávajících 4200 lidí zajistí výroba nových modelů.

"Pracovníky budeme nabírat postupně s náběhem výroby nových modelů. Z větší části půjde o kmenové zaměstnance, ale budeme přijímat i agenturní pracovníky," uvedl člen představenstva automobilky pro lidské zdroje Bohdan Wojnar. Počet nabíraných lidí by podle něj mohl dosáhnout až 1500, částečně půjde o absolventy odborných technických škol, které Škoda Auto dlouhodobě podporuje.

Škoda hodlá do rozvoje závodu v Kvasinách na Rychnovsku vložit kolem 450 milionů eur, tedy přibližně 13 miliard korun. V současnosti závod vyrábí modely Superb, Yeti a Roomster a má roční produkci 150.000 vozů. Ta by se měla postupně zvýšit až na zhruba 280.000 aut podle aktuální poptávky.

V rozšířené továrně by měla začít výroba nové Škody Superb, kterou firma představí příští rok na autosalonu v Ženevě, terénního vozu pro Seat, nástupce SUV Yeti a v roce 2016 by se měl začít vyrábět ještě velký terénní vůz.

Naopak nástupce Škody Roomster, který bude podle neoficiálních informací využívat koncernovou platformu modelu VW Caddy pro osobní i užitkovou verzi, se bude zřejmě vyrábět v závodu VW v Polsku.

Masivní investice do Kvasin Škoda Auto zahájila se spuštěním výroby první generace modelu Superb v roce 2001. Od té doby investovala do závodu kolem 23 miliard korun. Poslední velkou investicí je nyní dokončovaná svařovna za asi 1,7 miliardy korun, která vyrostla v areálu závodu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
19. 10. 2014 07:58
Re: ANO KVASINY SE CHYSTAJÍ NA ELEKTRICKÝ SUPERB 2016
To si piš že jen elektroauta [odkaz] život nezachraní, ale rozhodně zlepší !!

V USA [odkaz] už je to znát.
ELEKTOMOBIL:

1) na ulicích se velice sníží jedovatá diesel prašnost [odkaz] zbydou kamiony
2) drasticky se sníží domácí spotřeba benzínu a nafty a tudíž DOVOZ ROPY = MENŠÍ VÝVOZ DEVIZ = MENŠÍ SCHODEK ROZPOČTU = LEPŠÍ EKONOMICKÁ SITUACE ZEMĚ = VĚTŠÍ SPOTŘEBA DOMÁCÍHO ELEKTRICKÉHO PROUDU [odkaz] = KAŽDOPÁDNĚ O DOST LEPŠÍ VZDUCH NA ULICÍCH MĚST [odkaz] TO JE SNAD UŽ JASNÝ FERDO :-)
3) V DALŠÍM VOLEBNÍM KLÁNÍ VYHRAJE ANO A €JROKROCANI PŮJDOUDOHAJZU, PROSADÍ SE ZÁKAZ KOUŘENÍ REST VEŘ BUS = POLOŽÍ SE SOCIK ZRAVOTNÍ SYSTÉM A PŘEJDE SE NA KAPITALISTICKÝ A TU UVIDIŠ KOLIK VIDLÁKU, VOPÍČÁKŮ * A ZÁVYSLÝCH CHTĚ NECHTĚ ODLOŽÍ TU ŠÁHLOU DROGU CÍGO :-)
4) SAMOZŘEJMĚ NAPOMŮŽE VĚTŠÍ MORÁLNÍ ÚROVEŇ ODHODLÁNÍ VEŘEJNOSTI NA POTKÁNÍ KAŽDÝHO SMRADLAVÝHOZHULENÝHO_RÁČE ROVNOU NA ULICI VYFAKOVAT A DÁT MU NAJEVO CO JE TO ZA LOWEND :-) BUDE SE TO ŠÍŘIT JAKO PANIKA. A NA SOCIÁLNÍ DÁVKY NA PRACÁKU ZAPOMEŇ, TO JE €JROSOCZHOVADILOST [odkaz] TO S KONČÍ :-)
18. 10. 2014 23:14
Re: ANO KVASINY SE CHYSTAJÍ NA ELEKTRICKÝ SUPERB 2016
Ta stránka je nepovedený blogísek. >:D Nechápu, jak to tady můžeš pořád cpát. Jasně je EKO, ale zase kolik lidí kouří a žije nezdravě. Jenom auta život nezlepší.
18. 10. 2014 12:20
ANO KVASINY SE CHYSTAJÍ NA ELEKTRICKÝ SUPERB 2016
jj
východočeská VW ŠKODA AUTO KVASINY bude najímat samý ... nový pracovníky :-) a to ne přímo na ELEKTRICKÝ SUPERB 2016 [odkaz] ale ZATÍM na HYBRIDNÍ SUPERB 2015 který ujede jen 50km na baterky, tzn tak akorát dopráce a zpráce na šichtu ;-) a potom s ním rychle šup do garáže na dobíječku abys nemusel platit benzín/dízl

INOVACE KVASINY 2015-2016 :

+ 13MLD CZK
+ 1.500 ZAMĚSTNANCŮ
+ NEZNÁMO KOLIK ROBOTŮ
+ 1 LINKA

PRÁCI ČEST A UŽ ŽÁDNÝ jedovatý DÍZLOVÝ POPELNICE !! [odkaz] [odkaz]
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
KSAKRU TĚŠÍTE SE TAKY AŽ SE V BAZARU [odkaz] OBJEVÍ LEHCE JETÝ ELEKTRICKÝ SUPERB HYBRID ?? >:D