Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Roomster se bude vyrábět v Polsku, starý z Kvasin končí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (60)
Škoda Roomster se bude od května příštího roku v nové podobě vyrábět v polské Poznani.

Produkce Roomsterů se přestěhuje z Kvasin na Rychnovsku, kde v příštích letech začne výroba nové velké terénní Škodovky nebo dalšího vozu pro španělskou automobilku Seat, která je stejně jako Škoda součástí koncernu Volkswagen. Napsala to Mladá fronta Dnes, která informaci získala od dodavatelů.

Škoda Roomster, která na trh přišla v roce 2006, je nyní nejméně žádaným modelem automobilky. Loni Škoda Auto vyrobila přes 31.000 Roomsterů. Výroba tohoto modelu v současné podobě tak skončí, v Polsku se bude montovat nová větší a dražší verze. Bude vycházet z modelu Volkswagen Caddy, který se už v Poznani vyrábí, píše deník.

Automobilky čím dál častěji kvůli úspoře nákladů montují více značek v jedné továrně. Škoda tak už pro Seat vyrábí v Mladé Boleslavi model Toledo, který je příbuzný se Škodou Rapid. Ve slovenském závodě Volkswagenu zase sjíždí ze stejné linky městské mini vozy Seat Mii, Škoda Citigo a Volkswagen Up!.

Kvasiny čeká příští rok náběh nových modelů. Po skončení Roomsteru začne výroba nové Škody Superb a rozjede se také produkce terénního vozu pro Seat. Ten bude mít velikost zhruba jako Škoda Yeti. V roce 2016 přibude ještě velký terénní vůz. Škoda zatím nezveřejnila detaily expanze v Kvasinách, celková kapacita továrny má ale stoupnout o třetinu a přesáhnout 300.000 vozů ročně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (60)
28. 5. 2014 19:28
Re: Nejhnusnější auto EVER !
Mně se naopak Roomster líbí ... asi jako jediná soudobá Škodovka
17. 5. 2014 00:18
Re: ROOMSTER
to jo, ale nedá se jim upřít, že to auto za minimální náklady udělali hodně spolehlivé, protože hned po OI je to nejspolehlivější škodovka....no a upřímně všichni víme proč, protože to bylo ještě v době mezi roky 95 a 2005 kdy se dělali všeobecně u všech automobilek pořádné držáky....dneska máš úplně jedno jestli si koupíš dacii nebo mergl...sere se to všechno stejně...
Avatar - dolfi
16. 5. 2014 17:12
Sbohem kvalito!
:'-(
Avatar - rohYpnol
16. 5. 2014 14:32
Re: ROOMSTER
Ale já netvrdím, že to byl propadák. Jenže celá koncepce prostě byla pouhým zalepením díry v modelové řadě za minimální náklady. A tohle ti vyjde jednou, podruhé už na to nikdo neskočí ;-)
Avatar - Iv8
16. 5. 2014 08:24
Re: Nejhnusnější auto EVER !
Ne. Primitivní = jednoduchý. A můj názor na toto auto je jednoduchý. ;-)