Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto staví emisní centrum za 11 milionů eur

Jan Mička
Diskuze (7)
Stavba nového emisního centra Jih si vyžádá investici více než 11 milionů eur. Cílem je snižování emisní nových vozů Škoda.

Investici si rozděluje Škoda Auto a koncern Volkswagen, přičemž samotná automobilka přispěje 6,4 miliony eur. Nová stavba vyroste na pozemku Technického vývoje v Mladé Boleslavi, kde byl již položen základní kámen. Slavnostní ceremonie se účastnil Dr. Frank Welsch, člena představenstva společnosti za oblast technického vývoje, předseda odborů KOVO Jaroslav Povšík, a představitelé technického vývoje Škoda Auto.

„Při vývoji nových vozů se důsledně zaměřujeme na snižování spotřeby a emisí. Nové emisní centrum je tak důležitou součástí naší Růstové strategie a další významnou investicí automobilky Škoda. Agregáty v Mladé Boleslavi vyvíjíme a vyrábíme již 116 let a nové emisní centrum kompetence podniku v této oblasti nadále posiluje,“ řekl Dr. Welsch.

Emisní centrum Jih se od července příštího roku stane součástí vývoje agregátů s návazností na motorové centrum otevřené loni v září. Jeho účelem bude měření vozů s benzinovými, vznětovými a alternativními pohony za pomoci biaxiálních zkušebních brzd, potřebných analytických systémů a další moderní techniky. Centrum bude moci provádět 15 měření denně při teplotách od -40 do 65 °C. Později se má počet měření zvednout až na 25.

Škoda Auto je jediná automobilka, která v České republice vozy a komponenty nejen vyrábí, ale také vyvíjí. Za tímto účelem zaměstnává technický vývoj zhruba 1700 specialistů, inženýrů, designérů, techniků a konstruktérů. V novém emisním centru vznikne také několik specializovaných pracovních míst.

Jan Mička
Diskuze (7)
11. 7. 2015 15:59
Re: kles
TAK TO JE SPRÁVNÉ TAK TO MÁ BÝT!! >:D
UŽ ABY BYLY TY SPALOVACÍ POPELNICE [odkaz] FUČ, JEN BYCH MÍSTO NÁSTUPNICKÝCH PORUCHOVÝCH CNG/LPG POPELNIC ROVNOU ŠÓPNUL NEJLEPŠÍHO Z NEJLEPŠÍCH [odkaz] ABY VÁS UŽ NEMOHLI TOLIK ODÍRAT ;-)
11. 7. 2015 15:56
Re: kles
ALE KUŠ BABO NESMÍŠ SI NECHAT FURT VĚŠET BULÍKY NA NOS ;-) [odkaz] [odkaz]
11. 7. 2015 15:52
Re: Škoda Auto = emisní centrum
to je správně označené !!
VW ŠKODA AUTO 2015 [odkaz] vyrábí pouze spalovací popelnice [odkaz] co produkují VÝFUKOVÉ PLYNY neboli EMISE neboli JEDY neboli SMRADY neboli SAJRAJT VE VZDUCHU :-)
Co způsobují jedovatý čmoudíky všichni víme [odkaz] A proto na vědomost se dává, že VW ŠKODA STAVÍ EMISNÍ CENTRUM = tzn, nadále hodlá "vyvíjet" spalovací popelnice, který budou vyrábět emise. A vypadá to že nehodlá vyvíjet elektromobily [odkaz]
Na spalováku totiž už není CO VYVÍJET VÍŠ, UŽ JE TOTIŽ VYVINUTO [odkaz] ;-)
Tak aby každý věděl kudy vítr vane soudruhu ;-)
10. 7. 2015 23:43
Levnější návrh
kdyby radši ty auta dali do reálného provozu a zjistili by tak reálnou spotřebu, ne tu tabulkovou, která je dobrá jenom pro Brusel, ale v reálu je až dvojnásobná. Nemuseli by nic takového stavět a pěkně by těch 11 milionu eur ušetřili.
10. 7. 2015 19:49
Re: kles
Klesnout se da vzdycky. Momentalni trend je zkriplit spalovaci motory natolik, aby se po nich nikomu nestyskalo.