Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto v Ukrajině zkompletuje až 16000 modelů ročně

Libor Zezulka
Diskuze (4)
Výroba závodu Eurocar v ukrajinském Solomonovu, kde se od roku 2002 montují vozy Škoda, postoupila do další fáze. V Ukrajině se zkompletuje až 16000 škodovek ročně.

Výroba závodu Eurocar v ukrajinském Solomonovu, kde se od roku 2002 montují vozy Škoda, postoupila do další fáze. Rozšíření areálu o novou halu MKD znamená zvýšení produkce vozů Škoda o tisíce kusů ročně. Zatímco dosud fungovala v Solomonovu pouze montáž v režimu SKD, nyní se budou první vozy montovat v režimu MKD. Rozdíl spočívá v tom, že na Ukrajinu přichází karoserie nikoli kompletní, ale se všemi montážními díly zvlášť.

Pro novou MKD montáž vyrostla v závodě Eurocaru nová moderní hala, plocha závodu se rozšířila o 17 000 metrů čtverečních montážní plochy a 8 000 metrů čtverečních logistických ploch. Celková kapacita výroby činí 45 000 vozů ročně. V Solomonovu se montuje kompletní modelové paleta Škoda: octavia první i druhé generace, fabia i superb. Závod slouží také jako montáž vozů koncernových značek VW a Audi.

Nová montážní hala byla otevřena za účasti člena představenstva Škoda Auto pro výrobu a logistiku Horsta Mühla, vedoucího oddělení Logistika značky Jiřího Cee a Franka Schreiera, vedoucího oddělení Řízení kvality. Za ukrajinskou stranu se zúčastnil O.P. Bojarin, předseda dozorčí rady Eurocaru a generální ředitel závodu A.M. Jagičev.

„Novou montáž se podařilo rozběhnout za třináct měsíců, a to díky perfektní spolupráci Škoda Auto a našich partnerů ze společnosti Eurocar. Společným úsilím získala značka Škoda opět silnější pozici pro expanzi na zdejším trhu,“ prohlásil Horst Mühl, člen představenstva Škoda Auto pro výrobu a logistiku.

Ukrajinský trh patří ke klíčovým v rozvojové strategii Škoda Auto. Zatímco loni bylo v Solomonovu smontováno 9788 vozů Škoda, spuštěním montáže MKD by se měl letos objem zvýšit až na 16 000 vozů Škoda. V roce 2002 se přitom začínalo s 1990 vozy za rok.

Libor Zezulka
Diskuze (4)