Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonom: Škoda Auto bude vyrábět nové Felicie v ČR, Číně a Rusku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto bude v Česku, Rusku a Číně vyrábět model interně označený A-Entry.

Půjde o relativně levný vůz, který bude větší než Fabia Combi a menší než nová Octavia. Uvedl to dnes na svých webových stránkách týdeník Ekonom. Nová škodovka, která má zaplnit mezeru po starší Octavii Tour, asi ponese název Felicia.

"Předpokládám, že na ruský trh přijde někdy v roce 2013," řekl týdeníku dosavadní ředitel ruského Volkswagenu Martin Jahn, který nyní nastupuje na řídicí místo v celém koncernu, kde bude odpovídat za prodej automobilových flotil podnikům a institucím. Právě takový model bude mít v Rusku dobrou odezvu, míní Jahn.

Jahn předpokládá, že letos by se mělo v Rusku prodat asi 45.000 škodovek. "Mohlo by jich být i víc, ale výrobní kapacity Škody jsou vyprodané," podotkl. Loni Škoda prodala v Rusku zhruba 40.000 aut, v příštím roce by měla podle Jahna překročit hranici 50.000 kusů.

Největší česká automobilka zažívá úspěšný rok. Za prvních osm měsíců firma registruje nárůst prodeje o 13,2 procenta na 493.200 vozů. Za celý loňský rok prodala rekordních 684.200 vozů. Čistý zisk jí ale klesl o 68 procent na 3,46 miliardy korun. Tržby firmy se propadly o 6,2 procenta na 187,8 miliardy Kč.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
30. 9. 2010 19:35
kopie
ten samej clanek je na novinkach. Kdo koho opsal? :-)