Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabiaq: Bude takto vypadat budoucí malé SUV?

Jan Mička
Diskuze (28)
Škoda by měla v roce 2018 představit malé SUV velikosti Fabie. Takto si jej představuje grafik Theophilus Chin.

Po našich silnicích se již dlouhou dobu prohánějí vozy jako Nissan Juke, Mazda CX-3, Fiat 500X nebo Jeep Renegade, což jsou SUV postavené na bázi malých modelů. Pohon všech kol je vítaný, není však podmínkou – například Honda HR-V jej vůbec nenabízí a nikomu to až tak nevadí. Co na to ale Škoda?

Už dlouho se ví, že kodiaq a yeti nebudou jedinými SUV škodovky. V roce 2018 by mělo dorazit B-SUV velikosti fabie, které se popere právě s modely zmíněnými v úvodu. Fabia nikdy nedisponovala pohonem všech kol a není pravděpodobné, že by se tak někdy v budoucnu stalo, tedy alespoň ne v případě současné platformy. Do představení SUV je ale ještě času dost, a proto se úplně o základ fabie jednat nemusí. Kdyby dostalo platformu MQB, což je více než pravděpodobné, čtyřkolka problémem nebude.

Zatím se bavíme pouze v teoretické rovině, díky grafikovi s pseudonymem Theophilus Chin už ale máme v ruce alespoň něco. Na snímcích vidíte možnou podobu malého SUV, která si bere hodně z kodiaqu a přidává i něco navíc. Například „hokejky“ pod předními světlomety, které se ale na druhou stranu moc nepovedly. Ochranné plasty nesmí chybět a stejně tak vyšší stavba karoserie, ve vyobrazené podobě bychom ale auto rozhodně nechtěli.

Jan Mička
Diskuze (28)
Avatar - white label
30. 7. 2017 19:49
Re: tipoval jsem
To, víš to je tak, když má někdo v prázdné hlavě nas.áno... ;-)
30. 7. 2017 18:17
Smutný Péťa :(
Pro mě, je to pořád jedno a to samé auto. žádná změna, jen prostě zvýšený superb. Kodiaq, Karoq, Polar ...všechno úplně totožné, teda až na to že je něco o pár centimetrů větší/menší... je to škoda že se výrobci držej pořád stejné karoserie, je to můj názor a opravdu mě to mrzí, že žádné s těchto aut nemá svou smyslnost...Jako pochopim že v tom jsou prachy... vymejšlet nový a nový desing...ale bylo by to fajn...auta jsou v poslední době k nerozeznání
Avatar - Bubáq
9. 11. 2016 08:52
Škodovka se zdá být stále více pozadu
... s doplňováním portfolia modelů, a to hlavně za Hyundaiem. Viz.:[odkaz]

Avatar - Londonbridge
20. 9. 2016 09:55
Re: Fakbiak...?
Mozno mu sadne viac meno Skoda Fakbiak...?
Avatar - 3_diamanty
20. 9. 2016 08:53
Re: Hokejky alá Ranault
na fotke to vyzera doslova ako nejaka skladacka z papiera... pride mi ze tento automobilovy antidizajn je uz aspon 30 rokov prekonany .. 80 roky su predsa davno prec.... tak neviem ;-\ .. ale vedla tohto je aj felda razom majstrom elegancie :yes: