Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq RS a Monte Carlo: Vize mladoboleslavského sportování

Michal Fokt
Diskuze (58)
Nové SUV Karoq bude nejspíš existovat jak ve sportovní verzi RS, tak ve stylové variantě Monte Carlo. Jak jim to bude slušet?

S ohledem na to, že Seat už intenzivně testuje sportovně laděný model Ateca Cupra, není zase až tak těžké začít přemýšlet o obdobné verzi pro technicky i designově spřízněné Škodě Karoq RS, ostatně automobilka už dříve potvrdila, že vznikne Kodiaq RS, takže Karoq RS se zdá být naprosto logickým vrcholem řady.

V tomto případě sice Škoda zatím pouze naznačuje, ale to nebrání grafikům popustit uzdu fantazii a Karoq RS "smontovat", jako to udělal maďarský grafik X-Tomi. V jeho podání má výkonný karoq tradiční škodovácká RS kola ve skutečně obřím rozměru, masivní přední kotouče s červeným lakováním, nový přední nárazník, spodní část karoserie v barvě vozu a barevně odlišená zrcátka. V podobném duchu pojal svůj render i francouzský facebookový virtuel-car, jenž ale pojal přední nárazník poněkud odlišným způsobem.

X-Tomi se zamyslel i nad možnou podobou stylingového paketu Monte Carlo. Jeho budoucnost, respektive budoucnost jeho označení, je sice nejistá, podobnou funkci zastane už brzy u spřízněného kodiaqu provedení SportLine, takže lze očekávat, že se Škoda vyhne označení Monte Carlo i u karoqu. Nicméně verze jako taková nejspíš vznikne a X-Tomi si pro ní vypůjčil kola ze sportlinu a v podobném duchu "vytunil" také přední nárazník.

Michal Fokt
Diskuze (58)
Avatar - white label
24. 5. 2017 17:07
Re: Přijde mi to vtipné
Já je vídám docela často a znám jich rozhodně dost...
Avatar - JDM
24. 5. 2017 17:05
Re: Přijde mi to vtipné
Nevím no já neznám žádného chlapa co by jezdil suv a ani který by ho chtěl, když se podívám po okolí napočítám 4 suv a všechny mají majitelky. A na silnici je to obdobný, vídám v tom proste víc ženský.
Avatar - white label
24. 5. 2017 14:03
Re: Přijde mi to vtipné
Sedany, kombíky, hb, lb, kupé... úplně nezaniknou, ale jejich podíl (v poměru k SUV) klesá a dál klesat bude. V SUV jezdí běžně i chlapi (a ne málo), není to pouze ženský fenomén.
Avatar - white label
24. 5. 2017 13:58
Re: Přijde mi to vtipné
Všichni ne, ale většina zřejmě ano.
Avatar - JDM
24. 5. 2017 12:40
Re: Přijde mi to vtipné
No dobře ale pochybuju že sedany nebo kombíky úplně automobilky zavrhnou, jo suv jsou čím dál víc vidět a zájem o ně je ale většinou v nich jezdí ženský, kterym to koupil manžel aby v tom někdo zabili, nemohli stím nikde zaparkovat a aby s tím v zimě zapadly.