Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq RS: Dojde i na sportovní model?

Michal Fokt
Diskuze (91)
Škoda prý hodlá ze svého nového SUV vytěžit maximum a management "se nebrání různým možnostem". Znamená to i příchod ostřejší verze RS?

Koncern Volkswagen má díky širokému portfoliu značek a dostupné techniky obrovskou výhodu v možnosti vytvářet poměrně lacině pro jiné značky poněkud hůře proveditelné kombinace karoserií a techniky. Výjimkou nebude ani nová rodina SUV modelů, seskupená kolem nového Tiguanu. Crossovery od Škody a Seatu budou o něco větší, aby dokázaly zlákat i některé zájemce o střední SUV a klíčem k tomu má být i odpovídající nabídka verzí.

Už jako téměř "hotovou věc" berou média zatím neoficiálně potvrzené zprávy o sportovnějších verzích s karoserií ve stylu kupé. Zdá se, že se management těmto spekulacím nijak zvlášť nebrání, naopak je podporuje komentáři ve stylu "umíme si představit, že budeme mít více modelů", jak se nechal slyšet třeba nový šéf Škody Bernhard Maier. Kupé odvozené od připravovaného SUV navíc už v Ženevě v rozhovoru pro Auto.cz potvrdil Luboš Vlček, šéf Škody Auto Česká republika. A co víc, objevují se i spekulace o výkonné verzi RS, s největší pravděpodobností dieselové, která by využila potenciálu výkonného koncernového dvoulitru v kombinaci s nějakým tím optipaketem, tužším podvozkem a silnějšími brzdami.

Pokud by na Kodiaq RS opravdu došlo, nečekejte tedy žádný sporťák, ale spíše rychlé cestovní gétéčko, které si nemusí dělat starosti s hustým provozem. Jak už jste se u nás mohli v poslední době dočíst, Škoda bude aktivní i v oblasti alternativního pohonných systémů. Nabídku verzí postupem času doplní hybridy, bez nichž bude pro benzinové motory už velmi obtížné "prolézt" sítem euronorem, a má se za to, že prvním na řadě bude Superb Plug-In, a to těsně před koncem této dekády. Po roce 2020 pak očekávejte i první čistý elektromobil na koncernové platformě MEB, jenž by měl ujet téměř 500 km, přičemž by po čtvrthodinovém "šlehu" z rychlonabíječky mohl v případě potřeby pokračovat ještě dál.

EV od Škody dorazí někdy v letech 2020-2021, primárně sice bude určeno pro čínský trh, ale Evropa určitě také nepřijde zkrátka.

Michal Fokt
Diskuze (91)
23. 3. 2016 20:54
Re: obluda..,
Máš pravdu , i krabice nemusí být špatná , ale auta se zkoseným zadkem nazývat krabicí ? Já považuji za krabice Yety , Sharan , Venga ,Cube atd. prostě pravoúhlé pozadí .
Avatar - white label
23. 3. 2016 00:01
Re: obluda..,
Nehledě na to, že ani "krabici" nemusí být vůbec nic špatného, viz takový Range Rover.
22. 3. 2016 23:35
Re: obluda..,
Myslím , že tady někdo ještě neviděl krabici .Jinak by za krabici nepovažoval Fabii , Octavii protože opravdová krabice je Yety . Jinak Kodiaq na obrázcích vypadá docela dobře a vůbec ne krabicoidně . A že bude úspěšné , asi ano ,zvláště když bude mít tu tornádo linku.
Avatar - Ada je zase tady
22. 3. 2016 23:08
Re: dokud nepředělají tu příď s těmi oddělenými světly
Nonsens
Avatar - rokyta.p
22. 3. 2016 20:42
Re: SUV Coupé
Jak u čeho, ale třeba Mercedes GLE je v reálu pecka, Evoque taky lehke kupátkovatí. Pokud to bude udělané jako pěkná hodnotná stylovka a ne lowcost, tak se není čeho bát... Aztek s tím nesouvisí.