Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda loni v Česku prodala 58.091 vozů, výsledek chce letos zopakovat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (67)
Loni na našem trhu prodala Škoda Auto více než 58.000 vozů. Certifikovaný prodej zánovních vozů Škoda Plus rostl o desetinu.

Škoda Auto chce letos v Česku prodat nejméně tolik aut jako loni, kdy na trh umístila 58.091 vozů, což byl meziroční růst o 8120 aut. Do konce letošního roku chce dokončit vzhledovou přeměnu všech prodejen a vybudovat 30 až 40 center pro velké firemní zákazníky. Na setkání s novináři to uvedl šéf Škody pro ČR Luboš Vlček.

Celkový trh v Česku by měl letos podle Vlčka dosáhnout minimálně úrovně roku 2014, tedy kolem 192.000 aut. "Ve střednědobém horizontu tří až pěti let lze počítat s prodejem výrazně přes 200.000 aut," podotkl.

Škoda letos u objemových modelů sází hlavně na Fabii, kterou představila v provedeních krátká verze a Combi na konci minulého, respektive na začátku tohoto roku. Vedle toho uvede v červnu novou vlajkovou loď Superb v provedení iiftback a v září Combi. Vedle toho přijde nová Fabia ve sportovnějším provedení Monte Carlo a v ekologickém provedení GreenLine, dále Rapid Monte Carlo a Superb GreenLine.

Zastoupení automobilky v tuzemsku chce klást důraz na certifikovaný prodej ojetých vozů Škoda Plus. Loni jich prodala přes 27.100, což představuje růst o desetinu. "V budoucnu bychom chtěli prodávat v naší dealerské síti zhruba stejný počet nových i ojetých vozů," uvedl Vlček. Do systému Škoda Plus je zapojeno 100 obchodníků.

Pokračovat bude nabídka operativního leasingu pro fyzické osoby. Loni firma uzavřela 1100 smluv, letos by to mělo být dalších 3000 smluv. Zformovat by se měla nová značka Škoda Finance, pod kterou bude patřit financování, leasing a pojištění prodávaných vozů. Zastoupení rovněž doplnilo svůj management. Ve vedení marketingu vystřídal Václava Kouckého Michal Pres (37), za rozvoj prodejní sítě bude na nové pozici zodpovídat Miroslav Holan (37).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (67)
Avatar - Emel
28. 1. 2015 00:20
Re: Kde byli "profíci" z prestizního média Auto.cz?
U Fabie jsem konfigurátor nezkoumal do detailu, jen si vzpomínám, že tu lištu mi to nutilo v té bílé. Příplatkové sedačky v modré se ale objednat dají.

Průšvih je ten colour concept, tam se dá víc zkazit než získat.

Clio má hlavně problém pokud chceš tu 1.2TCe, která je snad jen s Edc... Ale jestli dostane Fabia 1.0TSI,tak se síly srovnají z té horší strany.
27. 1. 2015 23:18
Re: Kde byli "profíci" z prestizního média Auto.cz?
Jasný, když sedne barva a kola, není o čem. Mne spíš zaujala ta mezera mezi kolem a podběhem. V reálu o dost větší než na promofotkách. Prostě mě hned napadlo, že škodovka použila delší pružiny a to auto se jakoby chystá vyskočit. :-)

A interier, tam to u Fabie chce až TOP výbavu, aby to vypadalo. V Cliu dělá hodně R-Link už od druhý výbavy. Ale je pravda, že ceník u Fabie jsem nezkoumal, takže porovnat srovnatelný nemůžu. Ale stejně si myslím, že to Clio vyjde levněji. Už v základu tempomat, centrál, el. zrcátka, ... Ačkoliv každý auto má svoje prvky navíc, který u druhýho bejt nemůžou... Ale možná se pletu. :-)
Avatar - Emel
27. 1. 2015 22:35
Re: těžko
Proč ne? Jsou to přímí konkurenti, ne?
Avatar - Emel
27. 1. 2015 22:34
Re: Kde byli "profíci" z prestizního média Auto.cz?
Opticky byla vysoká a úzká dvojka, trojka je stejně široká jako to Clio, vyšší je myslím o cca. 2cm. Prohlížel jsem dva HB na salonu... a klasika, barva + kola + světla dělají auto. V modré na hezkých kolech je to stylovka a osobně mi sedí víc než Clio, kde se mi silně nelíbí vysoká přední světla. Zadek má zase Clio hezčí. V interiéru jsem viděl nějakou tmavou lištu a ta je super, bílou bych asi nechtěl, samolepky jsou dost strašné.
Avatar - 3_diamanty
27. 1. 2015 19:34
chlapci
nema niekto predajne cisla skody za rok 2014 v rakusku alebo v belgicku?

mam cisla skody z italie francie nemecka holandska svajciarska spanielska britanie polska.... a par dalsich statov ( kto chce poslem mu ich )....... ale rakusko a belgie mi chybaju a nikde ich neviem najst ( pricom rakusko je pre skodu dozaista velky trh ) ..... ak by niekto mal tak nech sa kludne ozve ..... vdaka :yes: