Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prime Jalta Rally na Ukrajině přivítá obě tovární posádky týmu Škoda Motorsport

Michal Otruba
Diskuze (0)
Ukrajinská soutěž je poprvé v kalendáři IRC a neznámé tratě představují velkou výzvu také pro duo Hänninen – Kopecký.

Opět v nejsilnější možné sestavě se představí tým Škoda Motorsport na čtvrtém podniku IRC – Prime Jalta Rally na Ukrajině (4.-6. června). Do premiéry této asfaltové soutěže v IRC jde tým s vysokými ambicemi. Ty podpoří svým startem úřadující šampióni Juho Hänninen se spolujezdcem Mikko Markkulou. Vedle toho budou na startu ještě čtyři další Fabie Super2000, mezi nimi nechybí aktuálně druhý muž v pořadí IRC Jan Kopecký. Prime Jalta Rally je v letošní sezoně poprvé v kalendáři IRC a pro jezdce je připraveno 14 rychlostních zkoušek s celkově 262 kilometry.

Hänninen neskrývá nadšení ze startu na neznámé soutěži:

„Předně je skvělé, že můžeme společně s Mikkou být zpátky v IRC. Netuším, jak vypadají místní tratě, soutěž bude zcela jistě velkou výzvou pro všechny týmy. Po dlouhé době je v kalendáři rally, která bude nová pro téměř všechny ve startovním poli. Určitě bych chtěl vyhrát, ale jak všichni viděli na posledních rally, úroveň IRC je stále vyšší a bude to pořádně těžké.“

Start finské posádky podpořil ukrajinský importér vozů Škoda. Týmový kolega Jan Kopecký, průběžně druhý v IRC, přidává:

„O úspěchu na zcela neznámé soutěži bude rozhodovat kvalitní rozpis a dobře nastavené auto. Jsem přesvědčen, že společně s techniky Škody Motorsport najdeme optimální nastavení vozu a popereme se o příčky nejvyšší.“

Rodinu vozů Škoda doplní u Černého Moře další tři piloti. Tým Škoda UK Motorsport jde do soutěže s Andreasem Mikkelsenem a pole Fabií Super2000 uzavírají Patrik Sandell ze Švédska a Toni Gardemeister z Finska.

Aktuální dění přímo z místa soutěže včetně autentických obrazových a zvukových reportáží můžete sledovat na www.skoda-auto.com/motorsport nebo na www.twitter.com/motorsportskoda .

Michal Otruba
Diskuze (0)