Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Seděli jsme ve Škodě VisionS!

Martin Machala
Diskuze (54)
Interiér sériového velkého SUV od Škodovky se proti konceptu VisionS ještě hodně změní, o to zajímavější však ženevský „křišťál“ v tuto chvíli je.

Video se připravuje ...

Jak nám v rozhovoru prozradil šéfdesigner Škodovky Jozef Kabaň, vnější design připravovaného SUV si už můžeme prohlédnout v podstatě teď, v Ženevě. Samozřejmě si musíme odmyslet pár křišťálových detailů nebo velice zvláštní zelenou barvu. Ta pod světly výstaviště neustále měnila odstín, chvilkami byl VisionS spíš namodralý. Ve schvalovacím procesu se prý nacházejí litá kola, mimochodem, opravdu působivá!

Uvnitř však jednoznačně jde o showcar, tady se bude ještě hodně pracovat. Obrovské displeje se do série rozhodně nedostanou, i když digitální přístrojový štít by se objevit mohl. Plně dotykový je také středový panel, i zde se pro pařížskou sériovku počítá s rozšířením klasických tlačítek a ovladačů.

Určitě se změní také sedačky s integrovanými opěrkami hlavy, musím ale říct, že jsou nečekaně pohodlné! Vůbec celý vnitřek působí přes všechny ty displeje a křišťálové detaily „dodělaně“, nečekaně bytelně. Člověk se v konceptu obvykle bojí čehokoliv dotknout, aby to náhodou neupadlo, tady však futuristická přístrojovka vypadá použitelně. Interiér je opravdu překvapivě kvalitně zpracovaný. A minimálně na prvních dvou řadách velmi prostorný. Na šesté a sedmé místo nás Škodováci nepustili.

Sedmimístnou konfiguraci si vyzkoušíme nejpozději v říjnu na pařížském autosalonu. V tuto chvíli jsem ale nejvíc zvědavý na sériovou podobu interiéru – kolik těch displejů nakonec bude?

Martin Machala
Diskuze (54)
3. 3. 2016 10:35
Re: VIŽN-S ?? TYOE vidím ŠÁDE VIŽN-H.... !! :))
jj přesně tak to je. Automobilka udělá interiér tak, aby ti tam nepasovalo jiný rádio než jejich předražený.
3. 3. 2016 10:34
Re: VIŽN-S ?? TYOE vidím ŠÁDE VIŽN-H.... !! :))
No tak uvidíme. Zblbnout dav jde pomocí televize výborně, takže toho bych se nebál. ;-)
2. 3. 2016 23:11
Re: Hostesky
Ty proste mas rad ty dvousedadlove zadky, co? Mekac dela svou praci dobre, nastesti pro tebe bude toho plna cela republika...
Avatar - Ja Prvni 123
2. 3. 2016 20:59
Re: VIŽN-S ?? TYOE vidím ŠÁDE VIŽN-H.... !! :))
To právě není pravda... je třeba kuovat auta bez toho - a ostatní se přidají.

Když se jim ale podaří zblbnout dav tím, že jinak to prostě nejde, to je ten pokrok, a kdo to nechce, tak ať se vrátí zpátky do jeskyně... tak pak budou "na koni".

Avatar - dewill
2. 3. 2016 16:13
Re: VIŽN-S ?? TYOE vidím ŠÁDE VIŽN-H.... !! :))
Je to bohužel stejně nešťastný trend jako nástup rádií atypických rozměrů. Dneska už se prakticky auto se standardním rozměrem 1 nebo 2 din kopit nedá, poslední auto kde jsem tu možnost viděl byla OII. Dřív jsem u každé ojetiny bez sentimentu rádio čapnul, vyhodil a koupil si nové přesně podle mých potřeb, většinou za zlomek ceny origo rádia a s technologií, která v té době ani nebyla v originálech dostupná. Např. v roce 2008 jsem kupoval za 3 tis. Blaupunkt s USB a SD, což některé automobilky ještě ani nenabízeli, nebo za mastný příplatek.

Věřím, že automobilkám se to vyplatí, protože mohou chtít za originál rádia pěkný pálky a v případě rozbití nebo technologického zastarání musí člověk většinou koupit to samé nebo se pustit do nepříliš estetické náhrady.