Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda zahájila výrobu Rapidu Spaceback

redakce AUTO.CZ
Diskuze (66)
19. srpna vyjely z výrobní linky v Mladé Boleslavi první kusy nového Rapidu Spaceback. Výstavní premiéra proběhne za tři týdny na autosalonu ve Frankfurtu.

Zahájení výroby modelu Rapid Spaceback je již osmým letošním náběhem nového nebo modernizovaného modelu značky Škoda. Pro výrobu modelu Rapid Spaceback automobilka modifikovala procesy a rozšířila výrobní linky v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Během celozávodní dovolené proběhla například instalace nových svařovacích robotů. Rapid Spaceback se vyrábí na společné montážní lince s modelem Fabia. Kromě nich vyrábí Škoda v Mladé Boleslavi modely Octavia, Octavia Combi a Rapid.

V rámci přípravy výroby nových modelů Octavia/Octavia Combi a Rapid/Rapid Spaceback uvedla automobilka už na začátku roku 2013 do provozu novou svařovnu, plně automatické lakování interiéru a novou, vysoce moderní lisovací linku. Od dubna navíc zajišťuje nový logistický sklad výrobu vozů a agregátů rychleji, pružněji a efektivněji než dosud.

S modelem Rapid Spaceback doplnila Škoda nabídku produktů mezi modely Fabia a Octavia a poprvé nabízí kompaktní vůz s karoserií hatchback.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (66)
Avatar - grifith
22. 8. 2013 13:37
Re: ..
Ty jo, myslím, že čeština je pro tebe obrovskej ořech.... Pokud si myslíš, že motory s čerpadly VP44 jsou lepší než aktuální generace CR dieselů, tak to potom o motorech velkou páru nemáš. :-)
22. 8. 2013 10:46
Re: ..
celou dobu jsem rikal je. ti novejsi motory nejsou moc dobry. lepsi mit neco jineho...... :-)
Avatar - Ja Prvni 123
21. 8. 2013 18:13
Re: je to klasická škodovka posledních let...
nejsou "neuvěřitelně špatné"... jen mají nepovedený rozvod a tím přináší nové, zbytečné riziko... s vysokou pravděpodobností závady.
Drahé závady.
Upraven byl jen proto, aby se ucpala huba. Možná se to riziko trochu snížilo - ale nezmizelo!
Proč by jinak na nové trhy uváděli novou generaci TSI... s rozvodem řemenem. A proč jim zákazníci na jiných trzích - třeba u nás - nestojí za to jim nový motro nabídnout?
To je to, co mě točí... neúcta k zákazníkovi.
Avatar - Ja Prvni 123
21. 8. 2013 18:06
Re: je to klasická škodovka posledních let...
sporadicky?!!
Prý exisuje i TSI, který tyhle problémy nemá... ale živýho majitele takovýho auta jsem ještě nepotkal.
>:-[]
Platí obecně... včetně 1.8TSI.
Když se to stihne včas a přejde se na normální olej, tak je klid. Jen se pak musí měnit po 10 tisících a ne po 30... stejně nechápu, proč to nepřiznali a prostě nezměnili servisní plán.
Že by povýšení Němci, neschopni přiznat vlastní chybu?
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
21. 8. 2013 18:03
Re: je to klasická škodovka posledních let...
souhlas.
;-)