Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart ForTwo Electric Drive: Jeho produkce byla ukončena

Tomáš Dusil
Diskuze (6)
Elektrický Smart „pro dva“ končí, jeho základem je totiž předchozí generace modelu. Na nový elektrický ForTwo na bázi současného vydání si musíme počkat do druhé poloviny roku 2016.

Zástupci značky Smart oznámili, že ukončili produkci elektrické verze ForTwo. Může za to malý zájem ze strany zákazníků, ale také skutečnost, že vůz vychází stále z minulé generace. Nové vydání elektrického Smartu ForTwo by se mělo objevit ve druhé polovině roku 2016.

ForTwo ED využívá akumulátory Lithium-Ion s kapacitou 17,6 kWh. Napájejí elektromotor o výkonu 55 kW a točivém momentu 130 N.m. Zrychlení z 0 na 100 km/h se odbude za 11,5 sekundy a maximální rychlost je je omezena na 125 km/h. Dojezd deklaruje výrobce 121 km ve městě a 94 km na dálnici. V kombinovaném jízdní režimu činí 108 kilometrů.

Tomáš Dusil
Diskuze (6)
Re: Dojde k ukončení produkce nebo došlo k ukončení produkce
Pokud poslední automobil opustí montázní linku tak to znamená ze výroba tohoto modelu byla ukoncena. Nezávisle na prípadné výrobe náhradníc dílu.
23. 8. 2015 10:16
Re: Dojde k ukončení produkce nebo došlo k ukončení produkce
Když budu šťoura, může třeba továrna ještě po nějakou dobu produkovat pouze náhradní díly, po opuštění linky posledním automobilem.
I když vzhledem k počtu prodaných kusů by na to stačilo několik dnů, kdo ví jestli ne hodin. :-)
Re: Dojde k ukončení produkce nebo došlo k ukončení produkce
To není relativní pojem. Pokud výroba byla ukoncena, to znamená poslední automobil opustil montázní linku v Hambachu, tak jsou slova "v krátké době dojde k ukončení produkce" nesmysl.
22. 8. 2015 21:06
Re: Dojde k ukončení produkce nebo došlo k ukončení produkce
Ukončí nebo ukončilo a nebo končí? To je relativní pojem. Čistě časově vzato k tomu může dojít skoro ve stejný okamžik. Předpokládám, že výrobu neukončí třeba za rok či dva.
Avatar - Ham.
22. 8. 2015 19:28
Není divu,
že s novým modelem nespěchají, hlavní trh pro EV auta v USA jde dolů (za 1-7 pokles přes 6%) a prodeje jsou nicotné.