Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sportovní Infiniti Q50 Eau Rouge se bude vyvíjet v Evropě

Michal Fokt
Diskuze (3)
Zodpovědnost za vznik sportovního sedanu na bázi Q50 převezme plně technické centrum Nissanu v Británii.

Jako u každého auta, i v případě sportovního Infiniti Q50 Eau Rouge stojí mezi konceptem a sériovou výrobou ještě "feasibility study", tedy výroba plně funkčního prototypu, jenž ověří funkčnost dílčích komponentů v celku a vytvoří představu o ceně auta. A právě tento klíčový proces zejména na Ameriku zaměřené japonské značky byl svěřen evropskému vývojovému týmu.

To pochopitelně potvrzuje dosavadní informace o tom, že Q50 Eau Rouge opravdu jako protiváha německých prémiových sedanů vznikne, ba co víc, měl by se stát prvním autem z řady budoucích ostrých Infiniti, u nichž není vůbec vyloučeno, že ponesou označení Eau Rouge také.

Prototyp Q50 Eau Rouge bude vznikat v technickém centru Nissanu v Cranfieldu a jedním z klíčových úkolů bude implementovat do sedanu s pohonem zadních kol dvakrát přeplňovaný V6 3,8 l z Nissanu GT-R. Možná že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že Cranfieldu tato čest připadla poté, co se jim něco podobného podařilo v případě bestie Juke R.

Pokud vůz touto zkouškou úspěšně projde, bude dělit prototyp od sériové výroby ještě minimálně 18 měsíců, takže v lepším případě počítejte s jeho představením v roce 2016, pokud ne až zkraje roku 2017. Hotový vůz by měl zvládnout stovku pod 4 s a maximálku 290 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
3. 4. 2014 20:09
Re: Tohle auto se mi jeví
v tom nevidím problém,chce to více prodejních míst a dobrý marketing.red bull s vettelem tomu dost pomáhá :yes: :-! ;-)
Avatar - Magister
2. 4. 2014 10:27
Re: Tohle auto se mi jeví
Mi se z Asiatů (Lexus, Infinity) líbilo nejvíce i v Ženevě... jen ale aby jim neuletěl čas... kdo ví, jak to bude vypadat v roce 2017...
Avatar - KANKUNEN
2. 4. 2014 09:47
Tohle auto se mi jeví
jako nejsmysluplnější produkt japonských prémií pro Evropu. Vypadá to (nevím jak vy, ale já nepotřebuju ukrývat v čem jedu, taková M5 se dá splést s 520d), pojede to.