Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz SLK 55 AMG – věrný atmosféře

Diskuze (1)
Mercedes už pilně testuje AMG verzi nového SLK. Podle všeho na downsizing tentokrát nedojde.

Špionážní fotografové zachytili maskovaný prototyp nejnovějšího modelu AMG. Sportovní divize Mercedesu si vzala do péče novou generaci třídy SLK. Výsledkem bude, jak je již tradicí, roadster, který nebude mít rychlostí a výkonem konkurenci.

Podle neoficiálních informací vůz ponese opět obchodní označení SLK 55 AMG. Číslo 55 by navíc mělo i nadále značit objem motoru 5,5 litru. Samozřejmostí je osm válců do V.

Informace o původu pohonné jednotky se zatím rozcházejí. Buď půjde o modernizovaný motor z předchozí generace SLK 55 AMG, nebo malý roadster dostane atmosférickou verzi nového biturbo osmiválce z modelů 63 AMG. Výkon by se měl pohybovat okolo 300 kW.

Jistotou je akcelerace z 0 na 100 km/h pod 5 sekund (vždyť i SLK 350 to zvládne za 5,6 s) a rychlost omezená na 250 km/h. Zadní kola budou s motorem spojena skrze sedmistupňovou převodovku. Nejprve SLK AMG dostane nové automatické ústrojí 7G-Tronic Plus, později bychom se prý měli dočkat dvouspojkové převodovky (tu zatím Mercedes nasazuje jen do SLS AMG).

JAKE.AUTO.CZ: Mercedes-Benz SLK R172 – všechny články

Diskuze (1)
Avatar - boost.
31. 5. 2011 17:39
Motory
Četl jsem na BenzInsideru, že se chystaj i model SLC¨, který zapadne pod SLS a bude plně vyvíjen AMG. V roce 2014 ;-)