Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Porsche Cayman – Elegantnější linie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Porsche vedle nové generace modelové řady 911 pilně testuje i nástupce modelů Boxster a Cayman.

Životní cyklus současné generace Porsche Cayman se blíží ke konci. Dvoumístné kupé s motorem před zadní nápravou se představilo na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem v roce 2005. V modernizovaném provedení je nabízeno od modelového roku 2009.

Ve Weissachu se v současnosti pracuje na vývoji druhé generace. Z bočního pohledu vyniká především plynulý přechod mezi čelním sklem a střechou, který nepůsobí tak násilně jako u současného modelu.

Nová generace Caymanu má kratší zadní převis a zadní partie jsou nyní kompaktnější. Mezi hlavní identifikační znaky novinky budou vedle nově tvarovaných světlometů a zadních svítilen z LED patřit i větší zadní boční okénka.

Pohonné jednotky bude Cayman i ve své druhé generaci s největší pravděpodobností sdílet se sesterským Boxsterem. Před zadní nápravou tak můžeme očekávat atmosférické ploché šestiválce s objemu od 2,9 do 3,4 litru.

Podle neoficiálních informací se můžeme těšit i na plochý čtyřválec o objemu 2,5 litru. Ten má v přeplňovaném provedení nabízet výkon okolo 265 kW (360 k).

I u Caymanu se nejspíš dočkáme start/stop systému. Sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku PDK by mohl podle neoficiálních informací v nabídce doplnit sedmistupňový manuál!

V médiích se také objevují nepotvrzené informace o Caymanu Targa s odnímatelným dílem střechy nad hlavami cestujících.

Na oficiální odhalení nové generace Porsche Cayman si s největší pravděpodobností budeme muset počkat až do druhé poloviny příštího roku, kdy se představí v provedení pro modelový rok 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)